Vande Lanotte zegt af voor Kortrijk

Vicepremier Johan Vande Lanotte komt vanavond dan toch niet naar Kortrijk. De Oostendenaar zou er op uitnodiging van de lokale sp.a-afdeling uitleg komen geven bij Vlaanderen Morgen, de zoveelste poging om de socialistische partij een linkse koers te laten varen. Maar VDL is hoogst ontstemd over de Kortrijkse socialisten, en heeft daarom laten weten vanavond niet naar de Budascoop te komen.

vdlDe liefhebber van zichtbare windmolenparken lijkt vooral ontstemd over het onvermogen van de Kortrijkse roden om de lokale pers tot volgzaamheid te dwingen. Dat Het Nieuwsblad de komst van Vande Lanotte in haar nieuwsbrief als belangrijkste feit van het weekeinde meldt, zo hoort het eigenlijk, meent de vicepremier. Maar Vande Lanotte beseft dat veel meer dan de dode bomen de bloggers tegenwoordig de publieke opinie beïnvloeden.

Onze hoofdredacteur Urbain Legand schrok zich dan ook een hoedje toen bleek dat VDL vooral verbolgen is over de nominatie van voormalig Knack-redacteur Dirk Vandenberghe als Schrijver-K. ‘Jaren heeft het mij gekost om Knack te zuiveren van antisocialistische elementen! Van Cauwelaert en Meulenaere buitenkrijgen, dat heeft mij tienduizenden euro’s gekost. Want je denkt toch niet dat zo’n Jörgen Oosterwaal dat blad voor een appel en een ei gaat leiden?’

Van Cauwelaert en Meulenaere, oké, maar die doodbrave Vandenberghe? ‘Vergis u niet, dat is een geniepig manneke! Sinds ik hem ooit eens heb gebuisd voor publiek recht heeft die gast een piek op mij. Dat soort elementen kan ik beter op voorhand uitschakelen. Het heeft me nog een extra etentje bij In de Wulf gekost met Jörgen, maar dat heb ik er gerust voor over. En wat doen die Kortrijkzanen dan? Die laten zomaar toe dat zo’n kerel genomineerd wordt voor een van de belangrijkste prijzen van de stad! Voor wat betaal ik zo’n Axel Weydts eigenlijk? Toch niet om een beetje te tweeten over de provincieraad zeker!’

Hoe het vanavond verder moet zonder Vande Lanotte is hoogst onduidelijk. John Crombez is al gepolst als mogelijke vervanger, maar de kans dat die tegen VDL durft in te gaan, lijkt minimaal.

Advertenties

6 gedachten over “Vande Lanotte zegt af voor Kortrijk

  1. Pingback: Van Vande Lawelles en Vande Lanottes. | Pär Ongeluck, Compostmeester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s