De Clerck hekelt barbecue in Bissegem

Stefaan de Clerck, voormalig burgemeester van Kortrijk, is niet bepaald opgetogen met de volksbarbecue die de stadscoalitie van zijn opvolger Vincent van Quickenborne nu zondag in Bissegem organiseert.

burningmanStefaan schuift net zelf aan bij een gezellige barbecue in familiekring. ‘Een volksbarbecue begot, waar halen ze het? Hoe laag zijn die coalitidioten wel gevallen? Zo ordinair, waar zit de meerwaarde dan? Wat is er mis met een vleugje kunst en design naar de mensen te brengen? Maar neen, het zal dus een doodgewone barbecue worden. Ze laten zoveel mooie kansen liggen. Waarom geen houtvuur maken met een kunstwerk van Arne Quinze? Dat is tenminste nog een grote mijnheer onder de kunstenaars. Eerder al heeft hij zelf zijn werk tijdens ‘Burning Man Festival’ in de Nevadawoestijn in vlammen laten opgaan. Daarbij gingen er tienduizenden jonge feestvierders helemaal loos. Tienduizenden! Da’s nog wat anders dan die 300 cultuurloze sukkelaars die – rochelt en spuwt op de grond – de burgemeester wil bereiken met een stinkworst in een slappe pistolet. Dat hoeft trouwens allemaal niet zo duur te zijn. We kunnen zelfs spreken van een besparing. Deze week zet Quinze zijn werken in de uitverkoop, en doet hij alles aan zachte prijsjes van de hand. Hoogstwaarschijnlijk om zijn trouwfeesten af te betalen, maar soit. Een dergelijke opportuniteit laat je toch niet liggen? Hij ligt trouwens ook goed in de markt bij al die volkse huismoedertjes die maar al te graag de Story en Dag Allemaal lezen. Twee kansen in één!

‘En dan is er ook nog de snelheid waarmee dat worstenfestijn en alles errond asap moet geregeld worden. Typisch Quickie. Geen tijd voor structureel overleg tussen de bevoegde diensten, geen vergaderingen om de bevolking op de hoogte te stellen. Gewoon een sms’je uit de losse pols en de affiche tweeten, dat zal wel volstaan. En waarom in Bissegem? Wat valt er in Jezusnaam te beleven in dat godvergeten hol van Pluto, met uitzondering van de dagelijkse file tussen vier en zes? Kon dat niet in Kortrijk, op het Sint-Rochusplein bijvoorbeeld? Waar er trouwens een pracht van een toilet staat, klaar voor gebruik. Ik geef het maar mee. Maar een barbecue? Neen, dank je. Daar zul je me zondag niet zien.’

Advertenties

9 gedachten over “De Clerck hekelt barbecue in Bissegem

 1. Somebody

  Even reageren op deze #godweetikwelkesukkel dit geschreven heeft. Als Bissegem een “godvergeten hol” zou zijn, waarom komt er dan ieder jaar weer zoveel volk naar al die prachte fuiven?

  Like

 2. st Bissegem

  Dat kortrijk in slechte papieren zit hebben we wel te danken aan stefaantje… hier een brugje, daar en brugje, smijt er maar mee.

  het is dan ook maar normaal dat Q WEL echt tussen de mensen komt, en niet enkel hun geld uitgeeft!!!

  Like

 3. kristien barbier

  Het was een heerlijk moment om te mogen meemaken, een burgemeester die er meer staat, dan alleen maar om handjes te schudden, Stefaan is er nooit geweest in al die jaren , om op te dienen, vuile borden leeg te maken in de vuilbak……………en nog zoveel meer, wij als BIssegemnaren zijn deze keer heel erg trots, dat er eens iets te doen was,in ons Bissegem,
  Een evenement waar alle (politieke) kleuren door mekaar liepen.
  ZEKER voor herhaling vatbaar
  De afwezigen hadden ongelijk!
  Q, je deed het goed! Je maakte van Bissegem een mooi stuk Groot Kortrijk, vol blije gezichten.
  Stefaan………..denk de volgende keer beter na voor je zoveel commentaar hebt.

  Like

 4. Arne Holderbeke

  voor zij die voor het eerst op deze prachtige blog komen, zie eerste pagina -> kortrijkscheefbekeken: Wat in Kortrijk zou kunnen gebeuren. Satire voor wie wil verder lezen dan een kop. I rest my case.

  Like

 5. Rudy Dewilde

  Nu pas de belachelijke commentaar van Stefaan De Clerck gelezen: eindelijk iemand die onverbloemd neerschrijft wat de Kortrijkzaan in het algemeen en mijnheer De Clerck in het bijzonder denkt over Bissegem.
  Moet meneer De Clerck in het bijzonder en de CD&V in het algemeen na al die jaren van bestuur en burgemeesterschap niet de hand in eigen boezem steken? Niet de minste interesse voor wat er zich in de “achterbuurten” van Kortrijk afspeelt! Nooit serieus werk gemaakt van de verkeerchaos in Bissegem. Veel te weinig inspanning gedaan om onze deelgemeente (5600 inwoners) te geven wat het toekomt: een groene, rustige, leefbare omgeving waar het aangenaam en veilig is om te wonen.
  Geen wonder dat de CD&V in Bissegem op zijn kop kreeg bij de laatste verkiezingen. En met dergelijke stomme uitspraken van De Clerck moeten ze niet rekenen op veel beterschap.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s