Partijtje poker zorgt voor ruzie in coalitie

Het zit er bovenarms op tussen de Kortrijkse afdelingen van sp.a en Open Vld. Na wat op maandag 10 juni een vrij rustige gemeenteraad leek, bleek er tweespalt te zijn ontstaan tussen de twee coalitiepartijen. Een meningsverschil na een spelletje poker tussen Open Vld-fractieleidster Eline Brugman en schepen van Jeugd Bert Herrewyn (sp.a) zou aan de basis van het conflict liggen.

pokerHet gebeurt wel vaker dat gemeenteraadsleden en schepenen zich tijdens de gemeenteraad onledig houden met zaken die niet veel met het bestuur van de stad te maken hebben. Zo werkt Patrick Jolie (CD&V) op zijn laptop wel eens aan een document waar hij overdag geen tijd voor heeft gehad, en post Arne Vandendriessche (Open Vld) soms een tweet over de internationale politiek die hem achteraf kwalijk wordt genomen, vooral dan door hemzelf.

Anderen, zoals schepen van Mobiliteit Marc Lemaitre, laten zich via Twitter dan weer gewillig interpelleren door niet-verkozen kandidaten zoals Matti Vandemaele, de jongeling van Groen die trouwens nipt naast een vermelding op de shortlist van Schrijver-K greep. En dan zijn er natuurlijk nog diegenen die de technologische snufjes laten voor wat ze zijn en zich beperken zich tot het traditionele neuspeuteren (Lieven Lybeer van CD&V), geeuwen (Isa Verschaete van Vlaams Belang) of ongeïnteresseerd in het ijle staren (Hilde Verduyn van Open Vld).

Ook Eline Brugman, fractieleidster en voorlopig nog voorzitter van Open Vld Kortrijk, en Bert Herrewyn, schepen van Jeugd en nog wat andere dingen, zijn niet altijd bij de pinken. Uit foto’s, diverse getuigenissen en vooral de livestream van de gemeenteraad blijkt dat ze maandag verwikkeld waren in een bitsig spelletje online pokeren via Facebook. Omstreeks 23 uur bleek het pleit beslecht in het voordeel van de schepen. Hij haalde het met 4323 fictieve dollars aan chips, terwijl Eline met lege handen achterbleef.

De eeuwige glimlach van Eline verwelkte echter toen ze merkte dat schepen Bert had vals gespeeld. ‘Bert is een tricheur. We beginnen onze pokerpartijtjes tijdens de gemeenteraad altijd met een gelijk aantal chips, maar ik kan bewijzen dat de schepen maandag chips met zijn Visa-kaart heeft aangekocht. Zo heeft hij het resultaat beïnvloed, om niet te zeggen vervalst. Met geld van de stad, nota bene. Een typische sossentruc. Het is écht niet omdat ik niet tegen mijn verlies kan hoor!’

Bert Herrewyn wenste niet op de beschuldiging te reageren. Dan maar proberen bij Axel Weydts, naast sp.a-fractieleider ook provincieraadslid, Veekaa-fan, voorzitter van de Kortrijkse sp.a, foodblogger, penningmeester van de Kortrijkse Regenboogvendeliers en kabinetsmedewerker van Johan Vande Lanotte én John Crombez ook de vaste buurman van Eline Brugman tijdens de gemeenteraden. ‘Ik weet echt waar van niks’, beweert Weydts. ‘Ik was aandachtig het nieuwe, alweer magistraal hilarische artikel op Kortrijk Scheef Bekeken aan het lezen, en heb meteen maar het volledige archief van jullie briljante blog doorgenomen. De gemeenteraad was voorbij voor ik het wist! Vooral blijven doen, jullie nieuwe artikels posten tijdens de raad.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s