sp.a Kortrijk organiseert groepsaankoop azijn

door Jazzy Teirlinck

De een noemt het gierigheid, de ander noemt het groepsaankoop. Hoe het ook zij, de gezamenlijke aankopen van elektriciteit, gas, hout, biogroenten en autoverzekeringen die Samen Sterker organiseert, zijn een groot succes. Vandaag pakt de Kortrijkse afdeling van sp.a uit met een primeur. Wie wil, kan voortaan tegen een zacht prijsje een voorraad azijn inslaan.

kennethvermeulenDe aanleiding daarvoor is een onverwachte toename van azijnaanbod in Kortrijk sinds de Stadscoalitie aan de macht is. Met name tijdens de gemeenteraadszittingen wordt zodanig veel azijn geproduceerd door de leden van de oppositie dat sp.a heeft beslist die voorraad op een creatieve manier ter beschikking te stellen van de lokale consumenten. Het gaat om azijn die uitsluitend bestemd is voor sanitaire en hygiënische toepassingen, niet voor orale consumptie.

Kenneth Vermeulen (foto), coördinator van de groepsaankopen bij Samen Sterker, potentieel fotomodel en tevens bestuurslid van sp.a Kortrijk, licht toe: ‘Aangezien het gaat om azijn die wordt geproduceerd door azijnpissers en bijgevolg de urinewegen van de betrokkenen is gepasseerd, raad ik aan om de azijn enkel aan te wenden om kalk te verwijderen van sanitaire installaties of huishoudapparaten, of om er je voeten een uurtje in te weken. Van azijn krijg je immers zachte voeten. Maar voor culinaire toepassingen kunnen wij geen verantwoordelijkheid nemen. Toegegeven, ik heb al eens een kleine hoeveelheid azijn die Roel Deseyn heeft uitgepist over mijn boontjes gesprenkeld en dat smaakte heerlijk, maar wij van Samen Sterker moedigen dat zeker niet aan.’

Vermeulen zou intussen al een akkoord hebben met Roel Deseyn, Hannelore Vanhoenacker en Matti Vandemaele voor een regelmatige aanvoer van azijn. Zij zouden zich hebben geëngageerd om tot 2018 voldoende hoeveelheden te leveren voor de hele Kortrijkse bevolking. In geval van overschot, zou ook de rest van West-Vlaanderen zich kunnen inschrijven voor de groepsaankoop. Wie interesse heeft, kan alvast het contactformulier op de website van Samen Sterker invullen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s