Q verwart Will Tura met Willy Sommers

Consternatie zaterdagnamiddag in de Trouwzaal van het stadhuis, toen burgemeester Vincent Van Quickenborne en enkele andere notabelen van de stad Will Tura ontvingen. De burgemeester bleek niet goed geïnformeerd door zijn kabinet en bleef de Grote Vlaamse Bard gedurende een halfuur halsstarrig ‘Willy’ noemen.

Enkele uren voor zijn optreden in de Kortrijkse Schouwburg wipte de Grote Vlaamse Bard even in het Stadhuis binnen. Hij liet er zich uitgebreid in de bloemetjes zetten. We zagen de bui al hangen toen we bij burgemeester Q voor de Blijde Intrede van Will peilden naar een reactie. ‘Ach, de Willy, wat een legende van het Vlaamse lied. Wie heeft er niet ooit meegezongen met tijdloze klassiekers als Zeven anjers, zeven rozen of Laat de zon in je hart, of zijn aansteker in de lucht gestoken bij onverwoestbare songs als Als een leeuw in een kooi en Het water is veel te diep? Ook Anouk is fan. Ze kan uren aan een stuk luisteren naar Mooie vrouwen lopen nooit in de schaduw. Een eerder obscure song van Willy, maar daarom niet minder mooi en uit het leven gegrepen.’

willturaTijdens het plechtige gedeelte fronste Will Tura dan ook zijn wenkbrauwen toen de burgemeester in zijn speech vroeg of Isabelle A goed was in bed en de zanger feliciteerde met zijn presentatie van Tien om te Zien, een programma dat Q naar eigen zeggen elke week bekeek. Na afloop van de plechtigheid stoof Will het Stadhuis uit, een welgemeend ‘hier kom ik nooit meer’ mompelend.

Schepen van Stadskas Catherine Waelkens bleek wél op de hoogte, en stond Will een halfuur lang te ontkleden met haar zwoele ogen. ‘Will is een van mijn helden, nog meer dan Bart of Rudolf. Ik heb thuis al zijn platen. Laat ze hier maar bazelen over (maakt aanhalingstekens met haar vingers) lokaal talent als Balthazar en Goose. Will Tura is veel beter en authentieker, en zingt bovendien in het Nederlands. Ik word helemaal wild van Will.’ Om haar bewering te staven toonde ze ons haar drijfnatte inlegkruisje, dat we beleefd maar beslist weigerden vast te nemen.

Schepen Wout Maddens was in velden noch wegen te bespeuren. Via Twitter liet hij ons gelukkig wél weten dat hij onder lichte druk van zijn vrouw had gekozen voor het concert van Neil Young in Vorst. ‘Ik weet het, vergeleken met Will Tura is die jengelaar Neil maar een kleine garnaal, maar Ann spreek je beter niet tegen.’

Advertenties

5 gedachten over “Q verwart Will Tura met Willy Sommers

 1. Iris Beeckman

  daar is een heel groot verschil tussen
  will is een man van zijn woord en staat
  waar hij staat omdat hij zijn eigen blijft
  waar hij ook verschijnt hij loopt niet naast zijn
  schoenen zoals zoveel

  Like

 2. caerts aline

  Jammer om dit te moeten lezen van de vooraanstaande burger die niet eens het verschil kent v/d liedjes van WILL of Willy Als Limburger waren wij aanwezig op het concert van WILL. SUPER!!!!!!!! Mooie Schouwburg!!!Hebben ook een fijn vaderdag-weekend meegenomen in Kortrijk….Mooie stad en proper.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s