Q krijgt een leven lang gratis wijn

Binnenkort woedt in Kortrijk waarschijnlijk een heuse wijnoorlog. Nauwelijks twee jaar nadat Wijnen De Clerck zijn intrek nam in een groot nieuw gebouw aan de Haantjeshoek, opende Wijnhuis Crombé een nog imposantere store in Ter Doenaert. Crombé heeft alvast een streepje voor, want naast een verbluffend concept pakt het wijnhuis uit met een gewichtige fan: Vincent van Quickenborne. Als blijk van dank voor Q’s promotiecampagne op Twitter schonk de zaakvoerder een leven lang gratis wijn weg aan de Kortrijkse burgemeester.

rothschildOver andere beleidslijnen raken de schepenen van de Stadscoalitie het niet zo makkelijk eens, maar als het over alcohol gaat, wijzen de al dan niet rode neuzen in dezelfde richting. De Bende van Q drinkt vanaf nu enkel nog wijnen van Wijnhuis Crombé. De Kortrijkse burgervader beklonk een en ander met een weinig aan de verbeelding overlatende tweet, die gretig werd overgenomen door zijn volgelingen: ‘Verbluffend (sic) nieuwe winestore in Kortrijk. Crombé vindt concept wijnmarkt uit. Volgens Dirk Vermeersch is dit ongezien.’

Leuk, een burgemeester die een kleine zelfstandige in de bloemetjes zet. Maar hoe zit het met Wijnen De Clerck, het bescheiden wijnwinkeltje van Paul De Clerck, ook wel gekend van dezelfde baarmoeder waaraan voormalig burgemeester Stefaan ontsproten is? De burgemeester ruikt overduidelijk naar rode wijn als we hem aanklampen op de Grote Markt. ‘Die ene tweet brengt een leven lang gratis wijn op, en niet van de minste. Ideaal, want met mijn parlementaire vergoeding en pré als burgemeester kom ik nauwelijks rond, laat staan dat ik aan de hoge eisen van Anouk op het gebied van kwaliteitswijnen kan tegemoetkomen.’ En wat met Wijnen De Clerck? Wijdt de burgemeester ook een tweet aan die tweede grote wijnboer op Kortrijks grondgebied? ‘Ben je onnozel? Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt. Een bos bloemen of een sanseveria bij een operatie, dat kunnen die De Clercks krijgen, maar als het op zaken aankomt, moeten ze van mij geen cadeaus verwachten.

Zaakvoerder Philip Crombé is spaarzaam met commentaar: ‘Ik ben vooral blij dat onze deal met Vincent beperkt blijft tot één leven. Want iedereen weet toch dat hij er negen heeft?’

Advertenties

2 gedachten over “Q krijgt een leven lang gratis wijn

  1. walter maes

    Quickie zit in zak en as. Wijnen De Clerck verkoopt wijn, Crombé show. Op internationale stadsrecepties wil Q. niet teleurstellen, De Clerck dus. Maar Crombé sponsort de Roll’s kostuums van de burgemeester en de frivole uitgaanderslingerie van Anouk. De relatie is zo ‘open’ als de VLD. Wie niet waagt, niet wint !

    Like

  2. walter maes

    Hier Vincent aan de draad : “Beste Walter met al je blogrelaties, doe eens iets voor mij. Is die Devriesere te beïnvloeden ?”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s