Schepen Marc Lemaitre legt functie neer

door Jazzy Teirlynck

Vanochtend heeft schepen Marc Lemaitre (sp.a) zijn functie als schepen neergelegd. Dat heeft hij aan onze redactie bevestigd. Hij weigert in te gaan op de reden voor zijn ontslag, maar het is al langer geweten dat zijn N-VA-collega’s in het schepencollege hem onder druk zetten om zijn familienaam te veranderen of op te stappen.

marclemaitreBurgemeester Vincent Van Quickenborne reageert niet verrast: ‘Ik vind het logisch dat wie in de Guldensporenstad woont, een Vlaamse familienaam kiest. Als Marc een naamsverandering niet ziet zitten, is ontslag de enige logische stap.’

Schepen Rudolf Scherpereel (N-VA) zou Marc enkele weken geleden enkele voorstellen hebben gedaan: ‘Ik heb Marc inderdaad een lijstje gestuurd. Mijn voorkeur ging uit naar Mark De Meter of Mark Het Meesterken’. Maar daar had de socialistische schepen van Mobiliteit blijkbaar geen oren naar.

Wie hem zal opvolgen, staat nog niet vast, maar mogelijk wordt gemeenteraadslid Sliman You-Ala naar voren geschoven.

Advertenties

6 gedachten over “Schepen Marc Lemaitre legt functie neer

 1. Pär Ongeluck

  Zou Jazzy – dàt klinkt nu eens echt Vlaams, zie! – niet eens bij zijn hoofdredacteur kunnen aandringen om ook zijn naam – Urbain Legand – conform de tijdsgeest te veranderen in Urbaan Degend?

  Like

 2. Pär Ongeluck

  Excuses dat mijn kennis van de Franse taal eerder beperkt is en ik in ‘Legand’ geen ‘légende’ of legende ontwaarde. Bedankt ook voor de verduidelijking over de herkomst van uw driedubbelgelaagde pseudoniem, Urbain! Pooi! Weer een raadsel verklaard. Overigens had ik, om juist (d.w.z. verkeerd maar toch consequent) te zijn, ‘Van Gen(d)t’ moeten suggereren en niet ‘Degend’. Excuses nog aan Jazzy voor de geslachtelijk dwaling.

  Like

 3. Filip D

  En dat van iemand waarvan de identiteit achter het Scandinavische pseudoniem al jaren het grootste raadsel van Kortrijk is.
  Faut le faire compostmeester!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s