CD&V Kortrijk roept Stijn Tanghe op het matje

Feesten met de Burgemeester, het eerste privé-initiatief waarop Vincent Van Quickenborne zijn geslaagde stadsgreep van 14 oktober vierde, was een succes. Maar liefst 2500 Kortrijkzanen tekenden present voor het decadente spektakel. Opmerkelijke aanwezige was Stijn Tanghe, regiovoorzitter van Jong CD&V. Zijn partij was not amused.

stijntangheWaren het op de vorige edities alleen nog Open Vld’ers en enkele jongere socialisten met zelfmoordneigingen die naar Q’s Tuinparty afzakten, dan tekenden op deze eerste editie van Feesten met de Burgemeester alle leden van de zelfverklaarde stadscoalitie present. Vooral N-VA-schepen Rudolf Scherpereel, in een flitsende outfit die niet alleen de kleuren van KV Kortrijk, maar meteen ook die van Waasland-Beveren, Club Brugge en aartsrivaal Zulte Waregem verenigde, was een opgemerkte verschijning.

Terwijl schepen van Cultuur An Vandersteene (N-VA) iedereen rond haar op het hart drukte dat ze echt meer tijd nodig heeft om zich in te werken in haar functie, trok toekomstig schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) tijdens de slows zijn echtgenoot John stevig tegen zijn vest. Sinds er twee weken geleden regenboogvlaggen wapperden aan het stadhuis, kan dat in het immer tolerante Kortrijk, zonder gevaar om scheef bekeken, geslagen of gestenigd te worden.

Te midden van het feestgedruis viel één iemand op als een anders gepigmenteerde medemens tijdens een bijeenkomst van de Ku Klux Clan: Stijn Tanghe, regiovoorzitter van Jong CD&V. Een uitstapje dat hij zich nu al beklaagt. We krijgen immers een laconieke, maar hoorbaar razende Hannelore Vanhoenacker aan de telefoon als we haar confronteren met de aanwezigheid van haar partijgenoot op het feestje van de diepblauwe vijand. De CD&V-fractieleidster is niet te spreken over de demarche van haar partijlid. ‘Het is duidelijk dat Stijn de marsorders van de partij, liever een pijnlijke dood sterven dan aanwezig zijn op dat vermaledijde feestje, straal heeft genegeerd. We beraden ons over mogelijke sancties.’

Ook voor CD&V-gemeenteraadslid Filip Santy is Tanghe de gebeten hond. ‘De richtlijnen vooraf waren duidelijk: geen enkele, maar dan ook geen enkele christendemocraat mocht zich in de habitat van de baarlijke duivel Van Quickenborne laten opmerken. Dat het gewraakte feestje bovendien in het teken stond van satanische beats, Omer, fils-à-papa en blonde bimbo’s, maakt het alleen maar erger. Moest Stijn trouwens niet naar de vroegmis de dag daarop?’

Jean de Bethune valt dan weer compleet uit de lucht. ‘Een feestje? In Heule? En was er Omer? Gelieve mij iets vroeger te verwittigen!’ Patrick Jolie citeerde nog wat karamellenverzen uit zijn binnenkort te verschijnen dichtbundel, maar veel konden we daar niet uit opmaken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s