CD&V Kortrijk zet telepaat in

De Kortrijkse CD&V is de goednieuwsshow van de nieuwe, zelfverklaarde ‘Stadscoalitie’, grondig beu. Om de briljante ideeën van de heersende tripartite op gepaste wijze te counteren, willen de Kortrijkse christendemocraten de denkballonnetjes van het gemeentebestuur voortaan uit de lucht plukken met de hulp van telepaat.

stefaan2Vandaag nog liet CD&V Kortrijk weten dat ze een parallel forum voor Kortrijkzanen opzetten als reactie op het schijnbaar succesvolle ‘Kortrijk Spreekt’ van de nieuwe coalitie. Bij voormalig burgervader Stefaan De Clerck steekt het dat dit initiatief rijkelijk laat wordt gelanceerd. “Ik weet het, het is belachelijk en ik krijg het ervan op mijn heupen’, reageert De Clerck korzelig. “Het is niet de eerste keer dat we op snelheid worden gepakt. Op vijftien oktober was het ook al van dat, en plantte die rancuneuze Von Kwik een mes in mijn rug. Die spacecake die hij me een paar weken geleden aanbood, was niet voldoende om het goed te maken, al hebben we wel goed gelachen, vooral toen Lieven Lybeer zich in zijn drugroes verkleedde in Catherine Waelkens. Hilarisch!

Soit, het probleem is dat we niet meer gewend zijn om met nieuwe ideeën voor de dag te komen. We zitten dan ook wat verlegen om jonge, creatieve mensen, iets wat ze bij die verraders van het gemeentebestuur wel hebben. Ja, er zijn natuurlijk figuren als Roel Deseyn en Yann Mertens, maar die moet je eerst volgieten met Omer. alvorens er iets zinnigs uitkomt. We hebben even gedacht aan Frans Lavaert, de beste blogger die we momenteel in CD&V-rangen hebben, maar die heeft het te druk met overal zijn neus in te steken op Twitter en Facebook. Ook Walter Maes van Het Verdriet van Kortrijk zou boordevol goede ideeën zitten, maar dat zie ik persoonlijk niet zitten, vanwege zijn geëmmer over die Habbekrats-zaak. Het wordt tijd dat hij eens met harde bewijzen komt, of ik lees zijn blog niet meer.”

CD&V komt dus overal te laat. Hoe wil de partij dat dan oplossen? “Heel simpel eigenlijk. Er zijn volop gesprekken aan de gang met een telepaat uit Roubaix die naar eigen zeggen alles kan fiksen: gebroken harten, kapotte vibrators, computers met virussen, en dus ook oppositiepartijen met een identiteitscrisis. We pluggen hem vanop afstand in op de hersenpan van Philippe De Coene, de feitelijke burgemeester van Kortrijk en de man met de beste ideeën, en lanceren die ideetjes nog voor coalitiepaljassen er erg in hebben. Geniaal hé?”

Is dat wel legaal? “Het staat nergens geschreven dat dit niet mag. En dan nog? We willen het zover drijven dat niemand van het gemeentebestuur nog durft na te denken, uit vrees dat wij met hun ideeën gaan lopen. Ik ben er trouwens van overtuigd dat niemand het verschil zal merken.”

Advertenties

Een gedachte over “CD&V Kortrijk zet telepaat in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s