Kortrijk wordt eerste hiphopvrije stad

Kortrijk gaat misschien met een primeur lopen. Op dit eigenste moment zijn de schepenen van de coalitiepartijen druk aan het onderhandelen om van de Leiestad de eerste hiphopvrije stad in Vlaanderen te maken. Hoe een en ander in de praktijk moet worden gebracht, is nog onduidelijk, maar voor schepen van Cultuur An Vandersteene (N-VA) is het zonneklaar: hiphop is verderfelijk, opruiend en on-Vlaams tot in de vezels.


Met de maatregel wil de plaatselijke N-VA-afdeling antwoorden op de noodkreet van haar nationale voorzitter Bart De Wever, die een duidelijk verband ziet tussen de rhymes van rappers en mc’s en criminaliteit. “En gelijk heeft hij”, zegt An Vandersteene, die op het punt staat om de Kortrijkzanen te trakteren op haar eerste echte beleidsdaad.

HipHoppers“Heb je die teksten al eens goed beluisterd? Het taaltje van dat zootje ongeregeld is doorspekt met anglicismen en, nog erger, gallicismen, en zit boordevol seksuele toespelingen. Nu kan ikzelf wel genieten van een stomend potje seks en de begerige blikken van sommige collega’s, maar mijn biatch Catherine heeft het daar toch wat moeilijker mee. Die werpt haar hooters niet graag in de strijd, en rekent liever op haar verfijnde politiek inzicht, haar bewezen intellect en rabiaat katholicisme.”

Ook mijn homeboy Dolf is over hiphop niet te spreken, al steekt hij in den duik wel eens graag een blunt op, het liefst op de bankjes van de Vlasmarkt. Rudolf mengt zich graag onder het jonge volkje, en gooit dan jaloerse blikken op die frêle jongens met hun verlokkelijke dreads en dik gedraaide spliffs. Maar goed, daar draait het eigenlijk niet om, want die luisteren naar dub en reggae, en zijn meestal te verdoofd om te rebelleren tegen het gezag. Trouwens, ook bijna-burgemeester Von Quick heeft niks met die negermuziek. Hij luistert liever naar zware Teutoonse metalen als hij wil chillen.”

Er lopen toch niet veel hiphoppers rond in Kortrijk? “Word, en degenen die er zijn, zijn voorlopig okselfrisse, raszuivere Ariërs van langs hier, maar voorkomen is beter dan genezen. Kijk, we hebben nog maar pas enorm veel moeite gedaan om ons van die gangstas van tsjeven te ontdoen, en nu zouden we de deur wijd moeten openzetten voor tweakers die geen schroom hebben om hun medeburgers neer te maaien tijdens een drive by of de po-po’s uit te dagen? Of wil je dat iedereen in Kortrijk rondloopt met zo’n belachelijke cap op zijn hoofd, zoals Felix De Clerck? Momenteel zijn we hier in Kortrijk straight. Alles loopt goed, en dat willen we zo houden. Let op hé, het is zeker niet de bedoeling om die peeps te dissen, laat staan hen kwaad te maken. Maar Kortrijk is een voorname, aangename stad, en mag geen kweekvijver worden voor hoodrats en Vlaams-onvriendelijke bizzles.

Denk je dat sp.a en Open Vld hierin willen meestappen? Het lijkt toch een ingrijpende bestuursdaad. “We trekken ze wel over de streep. Na die miskleun met die niet-gehesen Vlaamse Leeuw tijdens die begrafenis in Bellegem hebben we er trouwens nog eentje van hen te goed. Fo shizzle my nizzle. Peace out.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s