Kortrijkse automobilisten pikken vallende fietsers niet meer

De barre weersomstandigheden zorgen voor zure oprispingen bij sommige Kortrijkse automobilisten. Zij nemen het niet langer dat roekeloze fietsers te pas en te onpas midden op de rijbaan gaan liggen. De boze chauffeurs hebben zich verzameld in een actiegroep en eisen dat de bevoegde schepen kordate actie onderneemt.

washingcar“Zo kan het niet meer verder”, fulmineert Jean-Baptiste Devriendt, voorzitter van de pas gisteren opgerichte actiegroep Schwalbe. “Ik weet weliswaar dat het met al die sneeuw moeilijk is om op twee wielen overeind te blijven, maar soms verdenk ik die fietsers ervan om met opzet voor de wielen van argeloze bestuurders te duiken. Ik zou zelfs verder durven gaan: het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een ernstige vorm van verzekeringsfraude, waarvan de automobilist de dupe wordt. Die moet namelijk de hele tijd remmen voor duikelende trapgasten en om de haverklap checken of dat tuig geen krassen in zijn auto heeft getrokken of geen bloedspetters op de motorkap heeft achtergelaten. Af en toe zal er wel eens iemand tussen zitten die echt op zijn bek is gegaan, maar wie een beetje met de fiets kan rijden, blijft toch gewoon overeind? Nota bene hebben de meeste van die duikers een belachelijk grote hoofdtelefoon op en rijden ze zonder licht en remmen.”

Devriendt en Schwalbe eisen maatregelen. Morgen zitten we samen met Marc Lemaitre, schepen van Mobiliteit. “Ja, een socialist. Het is algemeen geweten dat die rooie bazenhaters meestal de benentram of de fiets nemen, dan nog het liefst zo’n achterlijk exemplaar met een gigantische bak vooraan. Veel verwacht ik dus niet van deze ontmoeting. Die man is ook al een beetje te oud om zich in de leefwereld van de hedendaagse hippe 4×4-rijder en zelfs die van de roekeloze, fietsende jongere te verplaatsen. Het valt wel op dat dit een recent fenomeen is. Toen de fantastische Stefaan De Clerck nog burgemeester was, bleef iedereen perfect op de trappers. Nu Scherpereel het voor het zeggen heeft, is de situatie helemaal gekeerd. En van die gewiekste Quick verwacht ik al helemaal niks. Ik vermoed een samenzwering tegen de automobilist!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s