‘Befluis’-daders slaan ook toe in horeca

Hilariteit alom in het hele land, toen bleek dat een verstrooide aanplakker een raam op de zijkant van het Belfius-kantoor in de Doorniksewijk verkeerdelijk had beplakt met het zinnenprikkelende woord ‘Befluis’. Onze onderzoeksjournalist Guus Tapeaux trok samen met nachtburgemeester Adelbert op verkenning uit en deed nog meer merkwaardige vaststellingen. De grapjassen bleken vooral in de horeca te hebben toegeslagen.

befluisHet was de knappe uitbaatster van hoerenkot ‘Den Advokaat’ die reeds gisteren de kat de bel aanbond en ons opbelde met de boodschap dat de naam op de gevel was veranderd naar ‘Advokut’. Aangezien het kwaad bij Belfius toen nog niet was geschied, legden we het verband niet meteen. Van zodra het bericht nationaal ging, gingen we bij nachtburgemeester en cafékenner Adelbert te rade. Hij had de avond voordien al enkele onregelmatigheden genoteerd.

“In de buurt van het Stroatje waren al enkele namen op onverklaarbare wijze veranderd. Plots waren er café’s als Suls Unique, Café des Nerds, den Brak en De Gefleste Vogel. Ook het hoekcafé bleek aangepakt: daar prijkt plots ‘Homo’ op de gevel. Het zou voor een deel kunnen verklaren waarom de uitbaters de buurt voortaan willen laten bewaken door een beveilingsfirma.”

Ook op de Vlasmarkt kunnen de uitbaters er niet mee lachen. “Voortaan kun je er een pintje gaan drinken in De Nunne, de Gaybar en de Sucky”, constateert Adelbert. “Zelfs de winkel van Gerard Coole deelde in de brokken. Voortaan haal je je mooiste sacochen bij Purmentier. Kwamen we onderweg nog tegen, in willekeurige volgorde: Balzakhaar, Café Beffe, Sextielhuis, Café Louche, Failstuff, het patat-in-de-pelleparadijs Fuckit, Snul’s Boutique, Pizza Flut, biljartuitspanning Hooters, Carakak, De Stempeliers en De Groene Flikker. En dan ben ik er ongetwijfeld nog vergeten.”

Enkele beschuldigende vingers wijzen alvast in de richting van Virginie Carrein, zaakvoerster van Plakpot, het beletteringsbedrijfje dat tijdens de verkiezingscampagne meermaals van zich liet spreken. Ze wordt er onder meer van verdacht het brein te zijn achter de ontvoering van toenmalig burgervader Stefaan De Clerck, de affiches van CD&V-kandidaat Cis Rodenbach te hebben verminkt en een plakkaat van Roel Deseyn in de Leie te hebben gegooid, met alle gevolgen van dien. Carrein was niet voor commentaar beschikbaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s