Stefaan Bral wil transport naar Mars organiseren

Zijn laatste dagen als schepen van Kortrijk mogen dan wel geslagen zijn, dat betekent niet dat Stefaan Bral niet tot de allerlaatste minuut briljante ideeën zal blijven spuien. Nadat hij eerder deze week een ballonnetje opliet over een nieuw recreatiedomein in het stadscentrum, wil hij nu publieke transporten richting Mars organiseren.

bral“Officieel komt die suffe nieuwe coalitie maar op de eerste dag van het nieuwe jaar aan de macht”, zegt Bral als we hem vragen naar het waarom van deze vrij zinloze voorstellen. “Dat betekent dus dat er nog tijd genoeg is om vanuit mijn machtspositie als schepen nog enkele krachtige voorstellen te lanceren. Die stadskwibussen hebben – behalve die halfgare Quick en de grijze sfinx Maddens – nul de botten ervaring, en als goede christen vind ik dat ze wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Vandaar dat voorstel voor dat recreatiecentrum.”

Allemaal goed en wel, maar een transport naar Mars? “Het is bekend dat drieëndertig procent van de Kortrijkzanen zo snel mogelijk uit Kortrijk wil wegtrekken”, poneert Bral. “Da’s een derde van de bevolking. Dat heb ik niet gezegd, de kiezer heeft de kaarten zo gelegd, waarna Quick en Koene ze resoluut van tafel hebben geveegd. Een groot deel van dat percentage behoort trouwens tot de gegoede klasse, niet toevallig omdat ze Stef en Mine of ik in hun telefoonlijst hebben staan. De bedoeling zou zijn om een soort Ark van Noach te bouwen, te laten financieren door die rijke stinkerds, ermee naar Mars te vliegen en op de rode planeet een superras van CD&V’ers uit te bouwen. We zullen daar gedurende zes jaar blijven, waarna we terugkeren om de Kortrijkzanen te redden uit de puinhoop die die stadsidioten hebben achtergelaten. Als er genoeg wordt geneukt, komen we zelfs met meer dan de helft terug dan waarmee we zijn vertrokken. Dat briljant idee komt trouwens niet van mij. Ik heb dat gezien in een film, een hele goeie. Iron Sky, alleen waren de christendemocraten in die film nazi’s, maar da’s slechts een nuanceverschil.”

En wie mag er dan mee? “Iedereen die de gevraagde som van 1 miljoen euro op tafel kan leggen. Dat lijkt me een democratische prijs voor een zesjarig all-in verblijf in een buitenaards exotisch paradijs, niet?”

Dat betekent dat er gedurende die zes jaar geen oppositie zal zijn? “Bijlange niet, gij. Behalve ikzelf gaat er geen enkele ACW’er mee. Die mogen ons hier op Aarde vertegenwoordigen, dicht bij de werkende mens. En hoewel hij al voor mij op zijn knieën is gevallen om toch maar mee te mogen, gaat ook Lieven Lybeer niet mee. Die zou voor een Martiaanse spraakverwarring kunnen zorgen, mocht de rode planeet dan toch bewoond zijn.”

Kortrijk Scheef Bekeken wenst Stefaan Bral en zijn tsjevonauten een behouden landing toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s