Eerste slachtoffers vallen bij fotomuur op Vlasmarkt

Om het pittoreske karakter van de Vlasmarkt niet te laten verloren gaan tijdens de bouw van het  bejaardenappartement dat er momenteel wordt opgetrokken, werd anderhalve week geleden een gigantische postermuur geïnstalleerd. Wat de ideale manier leek om de werf aan het gezicht te onttrekken, blijkt een dodelijke valstrik voor onoplettende burgers. Er werden reeds twee zwaargewonden en een licht gekwetste geteld.

De foto, die als een werfdoek voor de bouwwerf is gemonteerd, lijkt op het eerste gezicht volstrekt onschuldig. Het beeld biedt het uitzicht op de achterkant van een oude wijk, compleet met mooie terrasjes, een houten gevelladdertje en hier en daar een subtiel detail dat naar Kortrijk verwijst. Het portret is van een ouderwetse, authentieke schoonheid die we in Kortrijk nauwelijks nog aantreffen, maar erachter sluimert de dood… Twee jongeren die te veel tijd met Bacchus hadden doorgebracht in de plaatselijke afspanning Gainsbar, probeerden het laddertje op de poster te bestijgen, met alle gevolgen van dien. De MUG werd in allerijl opgeroepen om de ongelukkigen de eerste zorgen toe te dienen. Een telefoontje naar AZ Groeninghe leerde ons dat ze intussen buiten levensgevaar zijn, maar tegen maanden revalidatie aankijken.

Een dag later was het weer van dat, toen de permanente Vlasmarkt-bewoner Ramses C., na een orgie waar meer Jägermeister dan lichaamssappen vloeide, in een vlaag van zinsverbijstering en delirium tremens en onder luid gejoel van een twintigtal omstaanders op een van de terrasjes op de gigantische poster wilde springen. Tol van de erg tijdelijke roem: twee tanden, een gebroken neus en een voor eeuwig gekneusd ego.

De plaatselijke grafisch kunstenaar Posterman, deels verantwoordelijk voor wat nu een levensgevaarlijk werfpaneel blijkt, denkt aan doortastende maatregelen. “Mja, misschien zal overleg met de stad nodig zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen door mijn zinnenprikkelende creatie lichamelijke schade oplopen of, erger nog, aan hun einde komen. Misschien moeten er wel waarschuwingsstickers op kleven. Want met kunst is het bij de meeste Kortrijkzanen zoals met satire: ze krijgen er beter een handleiding bij.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s