Stad Kortrijk geeft Jong Groen GAS

Jong Groen Kortrijk liep gisteren eindelijk tegen zijn eerste GAS aan. Reden van deze gemeentelijke administratieve sanctie: het te vaak trekken van conclusies uit onbestaande verbanden en het overmatig vervuilen van de lokale pers met nieuwsonwaardige items. De groenen noemen de kritiek “slechts deels terecht” en zullen vooral verdergaan met het leggen van “desnoods van de pot gerukte verbanden, ook als die er niet zijn”.

Directe aanleiding van de GAS was een persartikel waarin de groene jongens en meisjes  uithaalden naar de beslissing van het stadsbestuur om op de hoek van de Lange en de Korte Steenstraat een vuilbak naast een wifi-paal neer te planten, zogezegd om tieners aan te zetten om hun vuiligheid in de daartoe voorziene recipiënt te deponeren. Pure provocatie en een stigmatisering van jongeren, althans volgens het groene orakel Matti Vandemaele en zijn volgzame, hem steeds naar de mond pratende dienaren. Volgens dé spreekbuis van de Kortrijkse jeugd zou dit veronderstellen dat alleen jongeren de straten vervuilen.”

“Integendeel”, repliceert Philippe De Coene in afwezigheid van toekomstig schepen van Jeugd, die vanmorgen naar de coiffeur was, “want het is net Jong Groen dat discrimineert en stigmatiseert. Zij gaan er blijkbaar van uit dat enkel jongeren die wifi-paal gebruiken om verbinding met het internet te maken. Een grove vergissing, want die paal staat er voor iedereen: voor moeders met kinderen, voor zakenlui in een strak pak die een broodje in de Panos hebben gekocht, voor bompa’s en bomma’s. Het is niet omdat die in de ogen van de groenen niet hip genoeg zijn, te weinig stinken naar zweet of niet onmiddellijk geneigd zijn om voor Groen te stemmen, dat ze niet over een smartphone of tablet beschikken. Ze zouden daar beter eens goed nadenken alvorens ze met hun mottige koppen in de gazet komen.”

“Ik heb er nu al de buik van vol, en het moet nog beginnen”, vervolgt De Coene. “Als die groenen er ook in de komende zes jaar zo’n hersenloos spelletje van zullen maken, dan zijn we nog niet thuis. Geen wonder dat die jankers zo’n dramatische scores halen. Neem nu die Matti Vandemaele. 390 stemmen voor kandidaat drie op een lijst die het zogezegd schitterend zou doen. Iemand met een beetje zelfkennis die zo’n bedroevend cijfer haalt, zou toch moeten dimmen, zijn blog moeten opdoeken en zich toch minstens een jaar of twee niet meer in het openbaar vertonen? Maar wat doet hij? Gewoon verder neuten. Naar verluidt ging tien minuten na zijn aankomst op de vorige TwinnerK iedereen naar huis, geschoffeerd door Matti’s onbetamelijke getier en gescheld. Een gebrek aan zelfkennis, dat is het.”

Bij Groen zijn ze alvast niet van plan om de opgelopen GAS te betalen. “We geloven daar niet in”, zegt de pragmatische Thomas Holvoet, de man die binnen Jong Groen meestal het puin mag ruimen als Matti als een wervelwind is gepasseerd. “Als wij het in de toekomst nodig achten om verbanden te leggen, zelfs als die er niet zijn, dan zullen we dat zeker niet nalaten.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s