Nog meer naakt tijdens volgende Kortrijk Koerse

Cis Rodenbach, communicatieverantwoordelijke van de steeds populairder wordende ‘Kortrijk Koerse’, kondigde vandaag met trots de bijzonderheden van de volgende editie aan. Naast een sterker deelnemersveld zou vooral meer randanimatie worden voorzien. Om beter in te spelen op de primaire behoeften van de Kortrijkzaan, zou het vooral gaan om een groter aantal naakte borsten en de triomfantelijke .

8 augustus. Dat is de datum die wordt vooruitgeschoven voor de komende editie van Kortrijk Koerse, een soort Waregem Koerse, maar dan met fietsen in plaats van aftandse knollen en zonder mensen met idiote hoeden. PR-man Cis Rodenbach kijkt er alvast naar uit. “Gezien de moeilijkheidsgraad van het gewijzigde parcours van vorig jaar en de talrijke braspartijen die er plaatsvonden, zullen we aan de formule van de vorige editie vasthouden. De renners zullen zich dus weer plat in de bocht moeten leggen aan de notoire punkuitspanning The Pit’s, en vooral goed moeten uitkijken dat er geen streakende vrouwelijke én mannelijke fans van Iljo Keisse de straat oversteken, al dan niet met pasgeboren baby’s. Maar goed, dit geeft een criterium als dit extra pit.”

Hoe zit het met dat uitgebreide deelnemersveld? Rodenbach: “Cavendish, Boonen, Sagan en zelfs Bradley Wiggins zijn al geïnteresseerd, al wil de Tourwinnaar alleen komen als langs het parcours overal Oasis weerklinkt. Vooral in de buurt van het Volksplein zou dat voor problemen kunnen zorgen, maar we doen ons stinkende best.”

En wat met de randanimatie? “We willen onze inspanningen vooral concentreren rond het Volksplein, het kloppende hart van Kortrijk Koerse. Enkele verlepte dames die zich dit jaar spontaan overgaven aan een ongevraagde en zeker ongewenste striptease-act, brachten ons op een idee. Tijdens de volgende editie zullen wulpse blote meiden in kooien de toeschouwers animeren terwijl die staan te wachten op een volgende passage van de renners. Kleenex heeft al toegezegd om voor dit specifiek gedeelte van de animatie een vorstelijk sponsorbedrag uit te keren en ook gratis tissues ter beschikking te stellen.”

Nog meer? “Mja, ik weet eigenlijk niet of ik dat al mag verklappen, maar allez: we hebben ook een pak voormalige US Postal-renners uitgenodigd. Hincapie, Landis, Hamilton, Leipheimer… zo’n gasten. Het is de bedoeling dat mensen de kans krijgen om die valsspelers na de officiële koers te bekogelen met genetisch gemanipuleerde tomaten. De kar die de toeschouwers van tomaten voorziet, zal worden bestuurd door Johan Bruyneel. Of Lance Armstrong zelf naar Kortrijk komt, is nog koffiedik kijken, maar feit is dat de opbrengst van de tomatenverkoop bijna integraal zal worden doorgestort aan de Livestrong Foundation. Het saldo strijk ik zelf op om mijn misgelopen schepenzetel en de daaraan verbonden inkomsten te compenseren.”

Over het weer hoeven de organisatoren zich alvast geen zorgen te maken. “Neen”, vervolgt een steeds enthousiaster wordende Cis, “want Zuster Marcella, ons wereldberoemde laatste begijntje, heeft al beloofd om goede weersomstandigheden af te dwingen bij de Allerhoogste. Welke tactiek ze daarvoor zal gebruiken – sexy lingerie van Marlies Dekkers of het traditionele aansteken van een gewijde geurkaars van Ikea – is nog niet bekend. Het zal me ook worst wezen, zolang de toeschouwers er achteraf maar een gezond kleurtje aan overhouden.”

Advertenties

2 gedachten over “Nog meer naakt tijdens volgende Kortrijk Koerse

  1. davidwemel

    Zuster Marcella heeft afgedaan hoor wat bestellingen van (goed) weer betreft. Kortrijk heeft nu een Schepen van klimaat. Dus voor je weerbestellingen groot of klein, moet je bij Bert Herrewyn zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s