Kortrijkse christen- democraten maandag weer op sociale media

Goed nieuws voor onder meer Yann Mertens en Roel Deseyn. De ban die zij en diverse andere CD&V’ers deze week opliepen omwille van hun uitspattingen op Facebook na de rumoerige coalitievorming van maandag, wordt morgen maandag opgeheven. Dat meldde CEO Mark Zuckerberg daarnet in een persconferentie. Ook bij Twitter reageren ze opgelucht op de bedaarde CD&V-gemoederen, al waarschuwen ze voor nieuwe zure oprispingen.

Mark Zuckerberg liet er tijdens de inderhaast georganiseerde persconferentie geen twijfel over bestaan: in hun teleurstelling en verontwaardiging zijn sommige CD&V’ers serieus over de schreef gegaan op zijn geliefde Facebook: “Ongezien. We hebben op Facebook al veel meegemaakt, van Hitler-aficionado’s tot steungroepen voor Charles Manson, de schietgrage jongeren van Columbine High, pedofielen in het algemeen en Michèle Martin in het bijzonder, maar die van de Kortrijkse CD&V zijn deze week iets te ver gegaan. De ban die hen werd opgelegd, was dan ook terecht. We hebben ook niet veralgemeend: waardige reacties, zoals die van Cis Rodenbach en Hans Dhondt, konden dus zonder probleem blijven staan. We hopen dat het stof nu wat gaat liggen, want een Kortrijk vol peis en vree, dat is goed voor iedereen, zelfs voor mij.”

Bij Twitter reageren ze iets voorzichtiger. “Het verstand heeft het in Kortrijk blijkbaar gewonnen van de emotie, maar dat heeft ook met Interieur te maken. Eenmaal de designkaravaan de stad heeft verlaten, vrezen we dat het online moddergooien en het verbale geweld spoedig weer zal losbarsten. Al hopen we natuurlijk van niet.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s