Bert Herrewyn sloot voorakkoord!

De stembureaus zijn dicht, de dure stemmen zijn hopelijk veilig en wel opgeslagen en alle Kortrijkse politici zijn zich om uiteenlopende redenen massaal aan het bezatten: het ideale moment om uit te pakken met een primeur. De helmboswuivende Bert Herrewyn sloot reeds enkele weken voor de stembusgang een voorakkoord met een jonge deerne die tot nog toe onbekend wil blijven. Kortom, de eeuwige jonkman van de Kortrijks sp.a is eindelijk van ’t straat.

Je hebt al wéken een relatie. Hoe heb je dit zo lang geheim kunnen houden?
“Dat was echt niet zo makkelijk, want ik word al jaren met argusogen gevolgd. Mijn krullenstaart en mijn voorliefde voor rode karotenhemdjes helpt ook al niet, want zo ben ik steeds vanop de rug herkenbaar. Al jaren hoorde ik de mensen fluisteren: ‘Die Bert, zou hij voor de ventjes zijn?’ Het helpt ook niet dat ik me vaak laat zien in het gezelschap van Axel Weydts en zijn eega John Deloof, en dat ik ook Philippe Avijn een warm hart toedraag. Maar ik zweer het je: verder dan een zedige kus op de wang ben ik met geen van hen geweest, of toch niet dat ik me herinner. Ik ben een volbloed hetero, hoor.”

Waarom dan zolang wachten alvorens je relatie bekend te maken?
“Puur om electorale redenen. Het aantal jonge, stemgerechtigde meisjes dat een natte broek kreeg gewoon door met mij te babbelen, mag niet onderschat worden. Ze wierpen me kushandjes toe, lieten hun tong wulps en vrij suggestief langs hun lippen glijden en staken vervolgens een duim naar me op alsof ze wilden zeggen dat ze zeker voor me zouden stemmen. Een gewiekste campagnestrateeg fluisterde me dan ook in om mijn relatie zeker niet voor de verkiezingen openbaar te maken. Dat zou me gegarandeerd een pak stemmen hebben gekost. En aangezien ik per se een schepenzetel wil… Maar kiezersbedrog is het niet. Ik heb aan geen van de meisjes beloftes gemaakt.”

Hoe waren al die jaren zonder lief eigenlijk?
“Moeilijk hoor, maar ik stond voor een keuze. Of in ijltempo de politieke ladder beklimmenof elke dag stomende seks. Maar ik heb het overleefd dankzij YouPorn en PornTube, een foto van Monica De Coninck en pakken Kleenex en soms zelfs Moltonel. Op café ging ik altijd op de hoek van de toog staan, en schuurde ik mijn edele delen tegen het hout aan. Ja, dat gebrek aan affectie was een groot probleem. Maar ik heb nooit iemand lastiggevallen, ook dieren niet.”

Waarom krijgt Kortrijk Scheef Bekeken eigenlijk de primeur?
“Dat lijkt me volstrekt logisch, aangezien KSB het nieuws uit Kortrijk als enige op een objectieve manier brengt en niet geilt op verkoopcijfers. Peter Lanssens van Het Laatste Nieuws was weliswaar de enige journalist die me zag muilen op Student Welcome Concert, maar ik heb hem gezegd dat hij zich beter met ernstiger zaken zou bezighouden, zoals objectief informeren rond de corrupte praktijken van andere lokale politici. En weg was hij, met zijn staart tussen de billen van zijn gat.

En hoe moet het nu verder?
“Straks, wanneer de resultaten zijn gekend en de Kortrijkse socialisten erin geslaagd zijn zowel Q als De Clerck ingesmeerd met pek en veren de stad uit te jagen, zal ik in het Textielhuis en voor het oog van al mijn kameraden samen met mijn vriendin een serieuze palet verleggen. Voor het dansen van de horizontale tango wachten we vanzelfsprekend tot we thuis zijn.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s