Hulpstukken- debat ontsierd door relletjes

Kortrijk Scheef Bekeken kijkt met tevredenheid terug op het afgelopen Hulpstukkendebat. Het druk bijgewoonde en in een vriendelijke sfeer gestarte debat in de Bistro van de Katho eindigde echter op geheel Kortrijkse wijze op een ordinaire scheld- en vechtpartij. Schade: enkele ruiten, uitgerukte haarlokken en een gebroken brillenglas bij moderator Dirk Vandenberghe. We peilden even naar de reacties van de deelnemers.

Olivier Maes (Open Vld) moest na afloop door drie liberale vrienden in bedwang worden gehouden: “Kijk, ik sla nooit op vrouwen en het was zelfs nooit bij eerder bij me opgekomen om het ooit te doen, maar gisteren was het bijna zover. Die Jessica van de sossen is een schoon kind, maar ze zat wel heel de tijd aan haar smartphone te frullen. Toen bleek dat ze via deze weg haar interventies niet alleen kreeg ingefluisterd door Axel Weydts, maar zelfs door haar nationale voorzitter Bruno Tobback, kookte mijn potje over. Mijn trofee: twee lange lokken van Dobbelaere, maar die heb ik natuurlijk meteen overhandigd aan de overigens voortreffelijke schepen Wout Maddens, een notoir verzamelaar van vrouwenscalpen.”

Jessica Dobbelaere (sp.a) was niet onder de indruk van de beschuldigingen van Olivier Maes. “Die slaan nergens op. Als ondernemer moet ik niet alleen de hele dag, maar ook ’s avonds bereikbaar zijn. Mijn klanten wachten niet, dat zou een donkerblauwe liberaal als Olivier toch moeten weten. Over mijn debat ben ik wel tevreden, al stond in het begin mijn microfoon veel te stil. Daar wil ik toch nog eens over babbelen met de organisator. Het liefst tijdens een diner bij kaarslicht, en als mijn haar weer zijn oorspronkelijke volume heeft.”

Christof Hostyn (Vlaams Belang) was niet zozeer teleurgesteld in zichzelf, maar wel in zijn partij. “Vreselijk. Ik zat daar moederziel alleen. Zelfs Jan Deweer was er niet, want hij moest naar de coiffeur. Ik geloof dat trouwens niet, want welke kapper is zo laat nog open? Gebrieft door mijn partij was ik ook al niet, en dat ik Romney boven Obama verkoos, was een politieke keuze. Dat had niets te maken met het feit dat Obama zwart is. Hij is trouwens te blank om voor een echte neger door te gaan. En die moderator van Knack pakte me wel heel zwaar aan. Maar ik wil me toch verontschuldigen voor het feit dat ik zijn bril heb gebroken.”

Sam Feys (N-VA) vond zijn eerste debat geslaagd, maar was ook kritisch voor zichzelf. “Mijn partij was tevreden over het weerwerk dat ik bood, maar ik vond toch dat het beter kon. Ik heb het debat wat proberen af te kruiden met allerlei spitsvondige grapjes, maar blijkbaar gingen die verloren in het geroezemoes van mijn partijleden, die om de twee minuten verse pinten gingen gaan halen. Nochtans ben ik een echte lolbroek. Als ik op café zit, sta ik altijd in het middelpunt van de belangstelling met mijn subtiele humor.”

Thomas Holvoet (Groen) deed niet mee aan de relletjes na het debat. Waarom zou ik?Een triomf, dat was het. Niet alleen voor mijn partij, maar ook voor mij. En het bewijs dat er bij de Kortrijkse groenen ook écht toffe mensen zitten. Ik vond het wel een beetje jammer dat Hans Dhondt, kind aan huis in de Katho, de conciërge de opdracht had gegeven de toiletten te sluiten. Maar ik heb volgehouden tot het bittere einde, zelfs met overvolle broek!”

Hans Dhondt (CD&V) glundert. “Ja, dat van die toiletten was een briljante strategische zet. Een staaltje machiavellisme waar zelfs mijn eigen lijsttrekker niet tegenop kan. Natuurlijk ben ik opgetogen! Ik heb de opeenstapeling van blunders en foute keuzes die mijn partij de voorbije zes jaar heeft gemaakt, met glans verdedigd. Zelfs bij de socialisten en de groenen oogstte ik applaus met mijn gevatte antwoorden, ondanks het feit dat ik Bertje Krul en Bart Caron publiekelijk te kakken heb gezet. Ik heb daarvoor achteraf wel mijn verontschuldigen aangeboden bij die goedhartige Bert. Bij Caron niet, om de simpele reden dat hij er niet was op dit debat, dat zoals verwacht beneden zijn stand was.”

Jimmy Vancalbergh (PVDA+) is over de hele lijn tevreden. “Als voormalig boegbeeld van cultbands als The Sus Scrofas en The Jesus Disease en bejubeld platenruiter heb ik al veel taferelen in het publiek meegemaakt, maar niet zoals gisteren. Iedereen hing aan mijn lippen, en de vrouwen in het publiek ontblootten hun borsten niet voor Hans Dhondt van de tsjeven, maar voor mij. Al mocht Catherine Waelkens wel haar beha hebben aangehouden, natuurlijk. Er zijn grenzen aan wat ik wil opofferen voor het politieke sterrendom.

Kortrijk Scheef Bekeken bedankt iedereen die dit pittige debat mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder de dappere deelnemers en moderator Dirk Vandenberghe.

Advertenties

Een gedachte over “Hulpstukken- debat ontsierd door relletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s