Onverlaten verminken campagne Francis Rodenbach

Francis Rodenbach zit in zak en as. De andersvalide CD&V-kandidaat, die van zich liet spreken met een opmerkelijke campagne die nadrukkelijk inspeelde op zijn handicap, is razend op de campagnesaboteurs van Plakpot. De affiches van Rodenbach werden dit weekend onherstelbaar beschadigd.

De schade blijkt enorm. Op alle affiches van Francis ‘Cis’ Rodenbach werd de ‘11’, waarvan het tweede cijfer met een moedige knipoog naar zijn handicap een halve ‘1’ was, vervangen door een doodnormale ‘11’. Welke partij of kandidaat Plakpot inschakelde voor dit onvervalst staaltje Rodenbach-bashing, is voorlopig nog onbekend.

“Het is vreselijk”, zegt Cis Rodenbach. “Je zet als lokale politicus je beste beentje voor, en dan word je een poot uitgedraaid door een of andere lafaard die zich niet wil bekendmaken. En nu is het natuurlijk om zeep. De subtiele knipoog in mijn campagne is verdwenen en nu ben ik een gewone nummer elf. Een beetje zoals die super enthousiaste blaag van een Wouter Allijns van de liberalen, maar ik ben dan weer geen zoon van de voorzitter van KVK. En dan mag ik nog met mijn Veekaa-sjaal poseren zoveel ik wil, tegen dat geweld kan ik niet op. Ja, ik ben weliswaar familie van het zevende knoopsgat van Albrecht Rodenbach, maar vraag aan honderd jongeren wie dat is en negentig procent antwoordt ‘ de brouwer van Rodenbach’, dat stinkbier uit Boerelare. Het is een schande. Van de ene dag op de andere ben ik Jan Modaal geworden.”

En wat gebeurt er nu je inspanningen tijdens de cruciale laatste week helemaal in het water dreigen te vallen? “In deze campagne is veel moed, tijd en geld gekropen. Dat vonden ze bij Het Nieuwsblad ook, want ze schreven er prompt een artikel over. Toegegeven, een politicus met een handicap is niet zo spectaculair als Christine Depuydt met haar aartslelijk gepimpte Beetle, maar ze schonken er wel aandacht aan. Gratis zelfs! Op een goede week van de verkiezingen! Da’s nog wat anders dan die geldwolven van het Kortrijks Handelsblad, die me handenvol geld lieten betalen voor wat reclameruimte. Beweer nu nog maar eens dat die lokale journalisten van Het Nieuwsblad een bende subjectieve onbekwamen zijn. Zo zouden ze er bij de VRT wel een paar kunnen gebruiken!”

“Mag ik er trouwens op wijzen dat ik niet de enige Kortrijkse politicus ben met een handicap of aandoening? Zo lijden Bart Caron en Jan Dhaene aan een ernstige vorm van kleurenblindheid, en worstelen mijn partijgenoten Jean de Bethune en Lieven Lybeer respectievelijk met een alcoholverslaving en een hardnekkig spraakgebrek. Onze lijsttrekker Stefaan De Clerck heeft dan weer waanvoorstellingen: hij denkt dat hij ook de volgende zes jaar nog burgemeester van Kortrijk zal zijn, de schavuit. Bral van zijn kant heeft een permanent blauwe balzak sinds hij die ene keer met een glas te veel op met zijn edele delen op zijn fietsbuis is beland. Dat komt niet meer goed. Bij de N-VA schijnen ze dan weer last te hebben van een collectieve aarsvernauwing. Een behandeling daarvoor is tot nu toe niet bekend.”

“Bij de liberalen heeft die blauwe kapoen Gewoon Arne een gezwel dat lijkt op het hoofd van Vincent Van Quickenborne, terwijl Quickie zelf een ongeneeslijke polsblessure opliep door het te veel uittrekken van stekkers uit allerlei coalities en regeringen. Eline Brugman heeft duidelijk haar prille huwelijk nog niet verwerkt en moet dringend bij een psycholoog langs. Daar is serieus werk aan. En van Koen Byttebier weet iedereen dat hij aan een ernstige vorm van positivitis lijdt. Om van de seksverslaving van Wout Maddens nog maar te zwijgen.

“Bij de groenen mogen ze op anger management-cursus. Da’s eenvoudig en goedkoop, want ze komen in aanmerking voor een groepskorting. Ook de sossen zijn allemaal in hetzelfde bedje ziek. Van Eric Flo is het duidelijk dat het een leproos is, en het zal niet lang meer duren voor ze hem buiten de stadspoorten zetten. En oh ja, dan heb je nog jeanetten als Axel Weydts en Philippe Avijn, maar die mag je, zelfs als christendemocraat, niet meer onder de andersvaliden catalogeren, zeker? Sowieso wil ik al deze mensen een hart onder de riem steken in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen.”

We wensen Cis Rodenbach, duidelijk een man die niet op één gedachte hinkt, alle succes toe.

Advertenties

5 gedachten over “Onverlaten verminken campagne Francis Rodenbach

    1. kortrijkscheefbekeken

      Helaas beperken wij ons tot een bepaalde visie op een parallelle Kortrijkse werkelijkheid. Voor de realiteit komt u op andere Kortrijkse blogs beter aan uw trekken. Met andere woorden: wat we niet hard kunnen maken, vermelden we ook niet.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s