N-VA’er Lecluyse blijft een halve dag thuis

Verontrustend nieuws voor N-VA Kortrijk: Steven Lecluyse, op campagnegebied veruit een van de actiefste kandidaten op de lokale stadslijst, heeft beslist om, vooral op vraag van zijn vrouw, een halve snipperdag te nemen, en alvast vanavond nergens naartoe te gaan. Iedereen in de lokale partij behalve lijsttrekker Rudolf Scherpereel zit met de handen in het haar. We peilden de betrokkene zelf naar het waarom van deze onaangekondigde sabbatical.

“Kijk, men moet ook niet overdrijven. Al drie maanden lang toon ik overal mijn kop. Ik was op de viering van vijf jaar Dudu, op de Tinekesfeesten, het buurtfeest van De Dubbele Haagjes, de heropening van De Warande, Kortrijk Koerse, smulfestijnen van petanque- en boogschuttersverenigingen, buurtfeesten op de Venning en noem maar op. Daarbij schuw ik het nuttigen van pintjes niet. Maar geen Bockor, want daar krijg ik een barstende hoofdpijn van.”

Gaat die Lecluyse dan echt overal naartoe? “Ik ben niet erg kieskeurig, neen. Zo was ik zelfs aanwezig op Yanns redelijk saaie en compleet in het water gevallen Pluimfeest. Wie de moeite doet om mensen met een oranje pull te trotseren, is van geen kleintje vervaard, toch? Zelf draag ik meestal een roze polo. Dat moet van mijn vrouw om potentiële minnaressen uit mijn buurt te houden. Want politiek erotiseert, dat weet je toch? Hoorde je die zwoele stem van VRT-journaliste Hanne Decoutere toen ze onlangs de Stef interviewde over zijn zalige zinderende zuperstad? Pure porno was dat. Nu goed, die roze polo’s hebben wel een vreemde bijwerking. Op bijeenkomsten waar veel socialisten en groenen rondhangen, moet ik altijd een beetje voorzichtig zijn. Als je een glas te veel op hebt, is een tong gauw gedraaid.”

Waar laat deze ijverige kandidaat zich nog allemaal opmerken? “Supporter van de Veekaa ben ik niet, maar ik heb toch een abonnement. Weliswaar niet het mijne, maar in Kortrijk is dat blijkbaar in de laatste tijd. Het Guldensporenstadion is een hot spot hé. Maddens, De Coene, Byttebier, Bertje Krul, de groene Siamese tweeling Wemel en Vandemaele… De Clerck gaat liever naar het basket, maar schenkt af en toe wel eens een wedstrijdbal, het liefst net voor de verkiezingen. Schoon gebaar hoor. Alleen Caron haalt zijn neus op voor voetbal. Enigszins te begrijpen, want de laatste keer dat hij er was, hebben ze zijn idiote hoed afgenomen en als frisbee gebruikt na het vieren van een goal. Ja, van sfeerschepping kennen ze op de Veekaa wel iets.”

En vanwaar deze halve sabbatsdag. Een dipje? “Neen jong, ik kan nog maanden doorgaan. Dat moet ik wel. In mijn partij zijn er weinigen die er echt voor gaan. Ze gaan ervan uit dat de N-VA een sterk merk is en onze persoonlijke inbreng niets zal veranderen aan het verkiezingsresultaat. Dus zitten ze maar wat onnozel te grinniken op debatten en feestjes waar de champagne rijkelijk vloeit, zwaaien ze af en toe eens met een leeuwenvlag op een lokale wielerwedstrijd en mijden ze evenementen waar ook simpele werkmensen aanwezig zijn. Niet deze jongen, hoor. Ik ga ervoor. En trouwens, wil je ook nog vermelden dat ik helemaal niet heb getwijfeld tussen Groen en N-VA? Da’s een hardnekkig gerucht dat al een tijdje de ronde doet.”

Waarom net vandaag een halve dag vrijaf nemen? “Mijn vrouw heeft me kwaliteitstijd beloofd. Dan spits ik altijd mijn oren, vooral de laatste maanden. Het komt er waarschijnlijk op neer dat ik eens van een verse maaltijd zal kunnen genieten, want die in de microgolf opgewarmde hap word ik stilaan beu. Het leven als kandidaat? Ik kan er een boek over schrijven!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s