Gewoon Arne bekent dat hij gewoon een halve gare is

Het gaat niet echt de goede kant op met Arne Vandendriessche, een van de jonge honden van de Kortrijkse Open Vld. Zijn K35-initiatief bleek achteraf gezien een scheet in een fles en op zijn website durft hij het aan om met één woord alle Kortrijkse tearoombezoekers – en dat zijn er véél – te schofferen. Tot overmaat van ramp begint de jonge spring-in-‘t-veld op Vincent Van Quickenborne te lijken.

Vandendriessche, die zich heden ten dage liever ‘Gewoon Arne’ laat noemen, stootte tegen de kar van vele horeca-uitbaters door op zijn website de Kortrijkse ‘tearoom-mentaliteit’ te hekelen. Tegelijk wil hij zich flexibeler opstellen tegenover cafés en restaurants. Nogal wat kleine neringdoeners voelen zich door die overduidelijke paradox in de kuif gepikt.

“Ongehoord”, fulmineert Bart Deprez, een van de uitbaters van het nagelnieuwe Viva Sara Kaffée op de Grote Markt, een mega-koffiehuis dat door iedereen wordt bejubeld, zelfs door mensen die er nog niet zijn geweest. “Wat moet je daar als jonge ondernemer van denken? We betrekken een pand dat al maanden leegstaat en nemen zo een stadskanker weg, knappen het op tot een hedendaags koffiehuis dat zijn gelijke in dit land niet kent, en dan komt die Gewoon Arne met zo’n straffe uitspraken. Behoorlijk schokkend, vooral voor een ventje dat er ’s morgens niet eens in slaagt om zijn slobberhemd in zijn broek te stoppen, nochtans een discipline waar de meeste Kortrijkse jongeren uitermate in bedreven zijn. Van tearoombezoekers maak je niet zomaar bier- of shotjesdrinkers hé. Waar wil hij dan dat zij naartoe trekken? Naar ’t Straatje, waar ze het risico lopen om een vuist in het gezicht te krijgen. Naar de zinderende Zwevegemstraat? Of in ’t buffet van de statie? Hier is maar één reden voor: de mond van die Gewoon Arne is te groot voor zijn hoofd.”

Over het hoofd van Gewoon Arne gesproken: de linkerkant van diens gezicht begint gevaarlijk sterk op dat van Vincent Van Quickenborne te lijken. “Ik weet het”, zegt Gewoon Arne, “en het is allemaal begonnen met een onschuldig jeugdpuistje. Twee dagen later zat ik met een enorm gezwel dat inderdaad gelijkenissen vertoont met het gezicht van mijn mentor Vincent. Volgens de dokter is het gezwel kwaadaardig én agressief, en is opereren onmogelijk. Dus ja, ik ben een beetje een halve gare geworden, en vrees dat ik gedoemd ben om voor altijd op Quickie te lijken. Nog een geluk dat ik al een lief heb.  Maar vertel dat niet verder, want ik reken vooral op de stemmen van jonge, wulpse vrouwelijke kiezers.”

Onze lippen zijn verzegeld, Gewoon Arne.

Advertenties

Een gedachte over “Gewoon Arne bekent dat hij gewoon een halve gare is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s