Bomen besluiten zelf uit Kortrijk weg te trekken

De bomen in het Kortrijkse Kennedybos zijn het kotsbeu dat zij blijkbaar de inzet van de komende gemeenteraadsverkiezingen worden. In een perscommuniqué verklaren zij zélf uit Kortrijk weg te zullen trekken als deze situatie niet verandert. Ook andere Kortrijkse bossen en individuele bomen kondigen een verhuizing aan als ze niet met rust worden gelaten.

Knut Wilg, de bonkige voorzitter van het actiecomité ‘Den Boom In met Kortrijk’, laat er geen gras over groeien: “Kijk, het is simpel. Ofwel houden die Kortrijkse politici en actiegroepen op met over ons te leuteren, ofwel pakken we hier onze biezen. Ons netwerk in andere gemeenten is zodanig wijdvertakt dat we zowat overal terechtkunnen. Behalve in Kortrijk zelf natuurlijk. En denk niet dat we hier als Kennedybomen alleen in staan. Ook die van het Argendaelbos in Bellegem, het Allartbos in Aalbeke en de karakteristieke populieren van de Don Boscolaan zijn bereid andere horizonten op te zoeken. Ik ben er trouwens zeker van dat er nog zullen volgen. In Kortrijk hebben we als bomen immers niets meer te zoeken.

Het Kennedybos is jarenlang een verdoken hoekje geweest en staat nu volop in de belangstelling. Daar kunnen jullie als bomen toch alleen maar blij om zijn? “Vergeet het. We staan hier sinds 1971 en we hebben altijd in betrekkelijke rust kunnen leven, afgezien van wat drugdealers en vrijende koppeltjes die het hier bont maken met hun onhandige standjes. We komen onderling ook goed overeen, we vliegen elkaar niet slag om slinger in de kruinen, en respecteren elkaars intieme zone. De komende dagen zal het hier echter een komen en gaan worden van politici en persmuskieten, en dan heb ik het nog niet over die bosbezetters die we binnenkort over ons heen zullen krijgen. Dat ongewassen tuig zal maar wat hangen zwaaien aan onze takken, boomhutten maken en slogans zetten op panelen die uit het hout van nog minder fortuinlijke broeders zijn gemaakt. Dat zien wij niet zitten.”

Is er wel een andere oplossing dan met de noorderzon verdwijnen? “Dat die Stefaan met zijn sierlijke baobab-kapsel wat extra parkeerruimte wil creëren voor de slee van zijn madame, daar kunnen we eigenlijk nog mee leven. Die mevrouw wil ook haar boterham verdienen, er liefst nog een plakje salami op leggen, en zo dicht mogelijk bij haar werk parkeren. Maar waarom moeten wij daar het slachtoffer van zijn? Wij hebben nooit last veroorzaakt, en we behandelen de mensen van de groendienst met respect, zelfs als ze weer eens tegen onze stam pissen. Veel beter zou zijn om hier een hedendaagse oplossing voor te zoeken. Wij zijn geen stedenbouwkundigen, maar een parkeertoren zou wellicht een beter idee zijn. Daarvoor zijn we ook bereid om enkele van onze bewoners op te offeren. Quid pro quo, heet dat dan. Indien dit niet mogelijk, dan tonen we Kortrijk de middelvinger en trappen we het hier af, desnoods naar Waregem.”

Advertenties

Een gedachte over “Bomen besluiten zelf uit Kortrijk weg te trekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s