N-VA Kortrijk houdt Vuile Walen tegen aan taalgrens

Sinds nationaal Open Vld-voorzitter Alexander De Croo eerder deze week in een Terzake-debat de vloer aanveegde met Bart De Wever, veranderen de lokale NVA-afdelingen het geweer van schouder en wijken ze af van de koers die hun Grote, Ietwat Ongezond Vermagerde Leider had uitgezet. Zo pakt N-VA Kortrijk in de laatste weken voor de gemeenteraadsverkiezingen uit met een opvallende campagne, genaamd ‘Vuile Walen Buiten’. Een initiatief dat de wenkbrauwen doet fronsen, maar volgens het Kortrijks N-VA-boegbeeld Rudolf Scherpereel is het allemaal zo erg niet.

We treffen Rudolf Scherpereel, ondanks tegenstrijdige berichten ook deze week nog steeds lijsttrekker van de Kortrijkse geel-zwarten, op het terras van partijlokaal Arte op de Grote Markt. “Veel mensen denken dat we met deze campagne onze vrienden de Walen willen stigmatiseren en schofferen, maar niets is minder waar. Integendeel, dit is een initiatief dat bevorderlijk is voor de volksgezondheid en de leefbaarheid van onze stad, en maar weinig te maken heeft met een communautaire problematiek. Het heeft zelfs niets vandoen met linguïstische verschillen.

Dat vraagt om een woordje uitleg. “Kijk, mensen die het kunnen weten, vertelden ons dat Walen, of laat ik vanaf nu ‘Franstaligen’ zeggen, want anders heb ik het spek aan mijn been, het minder nauw nemen met de hygiëne. Ze durven ’s morgens al eens hun slip omdraaien in plaats van een verse aan te trekken, tanden poetsen doen ze enkel als ze naar vakbondsmeetings of naar de FOREM gaan en hun teennagels knippen ze pas als die gaten in sokken hebben geboord. Dat zijn geen vooroordelen hé, maar objectieve vaststellingen. De reden hiervoor is wat schimmig, maar uit diepgaande analyses blijkt dat het iets met luiheid te maken zou hebben. Waarmee ik dan weer niet wil gezegd hebben dat Franstalige a priori lui zijn. Een neef van mij is ook een Waal, en je zou moeten weten wat die allemaal in het zwart doet… Bon, de bedoeling is om vuile, ongewassen en ongeschoren francofonen aan de taalgrens tegen te houden, zowel vrouwen als mannen. Zo willen we vermijden dat die Franstaligen uit Moeskroen, Mons en Charleroi de frisse lucht van onze nette, welvarende stad bezoedelen met hun zweetluchtjes en andere onsmakelijke lichaamsaroma’s.”

En hoe gaat dat precies in zijn werk? “Het is een simpel systeem. We zetten controleposten op langs de taalgrens, waarbij we extra aandacht schenken aan de vaak gebruikte grensovergangen in Kooigem en Aalbeke. De lokale kandidaten, geflankeerd door mensen van het NSV, zullen verdachte auto’s tegenhouden en aan de kant zetten, waarna wordt gecontroleerd of het wel degelijk om Franstaligen gaat. Een eenvoudig ‘schild en vriend’ lijkt ons de best mogelijke maatstaf. Franstaligen op weg naar Kortrijk moeten uitstappen en zich laten onderwerpen aan een grondige controle. Om te bewijzen dat hij nog enigszins van nut is voor de partij, en ook een beetje als straf, mag Ludo Halsberghe de mannen controleren op verschillende criteria. Ons voornaamste actiepunt is het detecteren van okselvijvers, schaam- en andere luizen, etensresten van meer dan één dag oud en vettig haar. Catherine Waelkens haarzelf zal zich ontfermen over de intiemere zones van de vrouwen, want die schijnen er wat persoonlijke hygiëne betreft ook de kantjes af te lopen. Wie niet proper genoeg is, mag zich douchen in de ultramoderne NVA-douchecabines. Om de flauwe grapjassen voor te zijn, wil ik wel benadrukken dat er uit elke douchekop water komt. Eens ze voldoende gereinigd zijn, mogen de Franstaligen zich afdrogen met de speciale ‘Welkom in Kortrijk, Vlaanderen’-handdoeken die we voor de gelegenheid hebben laten maken, en mogen ze hun reis verderzetten.”

Behoorlijk extreem, of toch niet? “Integendeel. Met dit initiatief willen we vooral aantonen dat onze Franstalige medemens welkom is in Kortrijk, en dat de N-VA hem zelfs de hand wil reiken. Maar dan moet het wel een propere zijn.”

Advertenties

Een gedachte over “N-VA Kortrijk houdt Vuile Walen tegen aan taalgrens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s