Sp.a Kortrijk wil Waregem bij Leiestad

Laat u niet misleiden door “Uw Kortrijk”, de slogan die sp.a Kortrijk in het vaandel voert in de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen. Binnenkort pakken de sossen, onder leiding van lokaal voorzitter Axel Weydts, uit met een gewiekste zet: het aanhechten van Waregem bij Kortrijk. De eerste stappen daartoe werden daarnet gezet op Waregem Koerse, waar een delegatie van de Kortrijkse socialisten te gast was.

Zowat de helft van de Kortrijkse sp.a-lijst was vanavond aanwezig in de compacte Waregemse binnenstad, waar, als aanloop naar de met wanstaltige hoeden en naar mottenbollen ruikende deuxpiècekes opgefleurde Waregem Koerse, een jaarmarkt stond gepland. Achter een van de vele tractoren die in het gemeentelijke centrum een plaatsje of twee hadden gevonden, ondertekenden Weydts en zijn kameraden een sluw bedisseld contract: de onherroepelijke en onvoorwaardelijke overheveling van Waregem naar Kortrijk. De voorzitter kan niet anders dan het toegeven. “Inderdaad, we waren er bijna allemaal. Decoene, Kortrijk Links Bekeken, Bertje Krul en mindere goden en godinnen als Dascha Vandeputte en mijn lieve eega John Deloof… bijna niemand wilde ontbreken bij de plechtige ondertekening van dit historisch contract. Een zet waarmee we die lullo’s van Groen en CD&V definitief buitenspel zetten, want wie Waregem voor zich wint, heeft de boeren aan zijn kant. Dat ze daar maar eens tegen optornen met hun Beweging Tegen Armoede of hun verdeelde ACW-vleugel.”

De aanhechting van de buren is dus louter een strategische zet. “Dat spreekt voor zich, en om de echte Kortrijkzanen niet te verontrusten, wil ik ook benadrukken dat we het vooral doen om de stadskas te spijzen. Met die lomperiken in Waregem willen we verder totaal niets te maken hebben. Die doen hun gevoeg overal, ruiken naar chicons en prei en blinken alleen uit in de allerlaagste cultuurvormen. En terwijl we nu toch over cultuur voor de basse classe bezig zijn: ook hun voetbalploeg en hun gammele, sfeerloze barak van een stadion moeten we niet hebben. Ze kunnen in Zulte gaan spelen, waar ze, gezien hun stamnummer, ook thuishoren. En die Beker van België kunnen ze steken waar de zon nooit schijnt.”

Zijn er, behalve budgettaire, nog andere redenen voor deze vijandige overname? “Ja, natuurlijk wel. Nu de Zwevegemsestraat is opgekuist door Stefanocop en zijn troepen van Politiezone Vlas, hebben we dringend een nieuwe achterbuurt nodig waar de criminaliteit welig kan tieren en we het tuig van de richel kunnen dumpen. Gezien de toestand van de lokale huisvesting en horeca en het geboefte dat er nu al rondloopt, is Boeregem een uitstekend alternatief. Van de betere wijken (proest het uit – nvdr) maken we sociale woonzones. We kunnen er eventueel ook die nieuwe fuifzaal in kwijt. Akkoord, het is wel een eindje fietsen voor de Kortrijkse jongeren, maar langs de nieuwe en veiligere fietspaden die we voorstellen, moet dat toch mogelijk zijn. Perfect toch?”

Zal deze operatie geen wrevel wekken bij de autochtone Waregemnaars? “Ben je gek? Voor de meeste van die stakkerds is het een kletsnatte droom die werkelijkheid wordt. Het is alsof je aan een doodarme Senegalees zou vragen of hij het zou zien zitten om in Malibu te gaan wonen. Neen, veel tegenstand verwachten we niet.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s