Onbekende Aalbekenaar krijgt standbeeld in Aalbeke centrum

Het gemeentebestuur neemt de vele werken in de stad en de deelgemeenten heel ernstig. Naast een betere mobiliteit, willen de lokale beleidsmakers er ook voor zorgen dat minder bekende, maar daarom niet minder belangrijke Kortrijkzanen een standbeeld krijgen. De pas overleden Aalbekenaar Jacques Devriesere mag de spits afbijten. Hij krijgt een gedenkteken in het gerenoveerde centrum van Aalbeke.

Schepen van Burgerlijke Stand Alain Cnudde licht deze vreemde beleidskeuze toe. “Als politici hebben wij te vaak de neiging om onszelf op een piëdestal te plaatsen. Maar wat zouden we zijn zonder de inbreng van de gewone Kortrijkzanen, die niet alleen voor ons stemmen, maar er ook voor zorgen dat onze stad een toekomst heeft. Daarom krijgt elke Kortrijkzaan na zijn of haar overlijden vanaf nu een gedenkteken, op kosten van de stad. In de centra, maar ook langs veldwegels, op bruggen en in beluikjes.”

Of dat niet voor plaatsgebrek zal zorgen? “Ja, dat zal wat denkwerk vereisen. Maar we moeten dit doen. Kortrijk moet er zijn voor de Kortrijkzanen. Dat is het minste wat we kunnen doen.”

 

Jacques Devriesere. 82 jaar. Papa met tonnen onbetaalbare humor en inspiratiebron voor Kortrijk Scheef Bekeken. Vredevol ingeslapen op 20 augustus 2012.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s