‘Plakpot’ haalt grof geld uit saboteren campagnes

 Drukkers, reclamebureaus, copywriters: met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht doen ze allemaal gouden zaken. En nu is er ook Plakpot, het bedrijfje van grafisch ontwerpster en ‘spung doctor’ Virginie Carrein. Zij heeft een echt gat in de campagnemarkt ontdekt: het tegen betaling saboteren van verkiezingscampagnes. Kortrijk Scheef Bekeken voelde deze uiterst creatieve ondernemer aan de tand.

De verkiezingskoorts stijgt. Sommige politici doen er niet alleen alles aan om de kiezer van hun goede ideeën en bedoelingen te overtuigen, maar schuwen ook een partijtje moddergooien niet. Voor hen is er sinds kort ‘Plakpot’, een nagelnieuw eenmansbedrijfje dat tegen betaling campagnes saboteert. Virginie Carrein kwam met het idee op de proppen, en haalde reeds nu al genoeg offertes binnen om een leven lang zonder financiële zorgen verder te leven. “Het is ongelooflijk hoe weinig politici er met hun eigen programma bezig zijn. Het merendeel wil vooral de concurrentie een ferme kloot afdraaien. En daar speel ik met Plakpot perfect op in. Als ‘spung doctor’ en grafisch ontwerper ben ik de juiste vrouw op de juiste plaats om tegen betaling campagnes te saboteren. En ik kan je verzekeren, het betaalt goed. Die politici beknibbelen op hun campagnebudget, maar halen het chequeboekje spontaan boven als ze een ander een hak kunnen zetten.”

Vraag is hoe dat precies in zijn werk gaat. “Het bekladden van de affiches van de concurrentie is van alle tijden. Hitler-snorretjes bijtekenen, een ‘alternatieve’ slogan toevoegen of de affiches gewoon aftrekken en scheuren, het hoort er allemaal bij. Het probleem is de pakkans. Sinds De Clerck zijn nultolerantiebeleid heeft ingevoerd, lacht de politie er niet meer mee. Toen je vroeger betrapt werd toen je kak op een verkiezingsbord aan het smeren was, kon je hen nog omkopen met een Vieux-Temps of een Palm, maar die tijden zijn definitief voorbij. Daarom maken we gebruik van jobstudenten of uit de Zwevegemsestraat weg geborstelde Marokkanen om de  affiches te bekladden. Maar vergis je niet: alle ontwerpen worden bij Plakpot gemaakt en gedrukt. Al wat zij moeten doen, is onze creaties over de affiches plakken. De mogelijkheden zijn trouwens eindeloos. Quickie in Napoleon-pose, Lieven Lybeer in een felgroen Borat-zwempak of Stefaan Bral of de schepen van Alcohol met een rode neus? Alles is mogelijk!”

Wie zijn de klanten dan? “Ik mag natuurlijk niet te veel prijsgeven, maar een kleine partij die graag bomen knuffelt heeft zijn volledige campagnebudget opgesoupeerd om de sossen in diskrediet te brengen. Dat is ook te zien aan hun eigen campagne, die overduidelijk door een communicatieve onbenul in elkaar werd gedraaid. Ook een Vlaamsgezinde partij die wat voor de verkiezingsuitslag vreest, heeft ons benaderd. Ze willen vooral de affiches van concurrerende vrouwelijke politici aanpakken. Kakelende kippetjes als Eline Brugman, Franceska Verhenne en Catherine Waelkens passen dus beter op, want hun lijf zou op de affiches wel eens achter een niqab kunnen verdwijnen. En echt schone ogen hebben ze niet.”

 

Niet alleen politici maken gebruik van de expertise van Plakpot. “Ja, en dat is net het mooie aan dit vak. Je komt in contact met mensen van allerlei slag. Zo is er de werkgroep ‘Kortrijk Isoleert’, waarvan de leden – gewone werkmensen zoals jij en ik – geld hebben bijeen gespaard om schepen Wout Maddens een loer te draaien. Maar goed, je kunt onze dienstverlening vrij compleet noemen. Op simpele aanvraag kunnen we zelfs onze Albanese en Armeense aannemers de straat op sturen om bussende politici en hun gewillige slaafjes te kidnappen of definitief uit te schakelen. Soms wordt daarbij al eens een boksbeugel of een vlindermes gebruikt, maar dat kost natuurlijk extra. Zo contacteerde ACW ons al om Stefaan De Clerck te ontvoeren en in een vochtige kelder te laten wegkwijnen, maar die poging mislukte schromelijk toen een van de Armeense ontvoerders na een zoveelste wollige speech van Stefaan in tranen uitbarstte en besloot om hem meteen vrij te laten. Maar we beperken ons niet tot politici hoor: ook het knevelen en waterboarden van ambetante bloggers voeren we op simpele aanvraag uit. Ik zou dus maar oppassen wat je neerschrijft.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s