Erik De Koeyer wordt nieuwe KVK-doelman

Eerder deze week moest Hein Vanhaezebrouck, trainer van KV Kortrijk, met lede ogen toezien hoe Kristof Van Hout, zijn boomlange en ietwat onhandige keeper, de Kerels inruilde voor KRC Genk. Na zijn ongenoegen daarover te hebben geuit in de pers, komt de gewiekste trainer al na twee dagen met een primeur: niemand minder dan ex-KVK-goalie Erik De Koeyer wordt de nieuwe eerste doelman in het Guldensporenstadion. En dat is lang niet de enige spraakmakende transfer die eraan komt.

Hein

“Het is godgeklaagd”, steekt Hein van wal. “Je werkt twee seizoenen om een ploeg op poten te zetten die competitief is, je haalt play-off 1 en wint op een schaamhaartje na de beker, en dan lappen ze je dit. “Kristof was niet alleen een prima sluitstuk, met zijn lengte (2,08 meter – nvdr) was hij meteen de grootste voetballer ter wereld. Weet je welke promo dat een club kan opleveren?”

Soit”, zegt Hein wat ontgoocheld, “blijkbaar moet ik me bij deze situatie neerleggen. Maar de redding is nabij. We hebben niet alleen Patje Deman, onze 43-jarige keeperstrainer een meerjarig contract onder de neus geschoven, we hebben ook al een echte eerste doelman in het vizier. Een oude bekende dan nog. De Hollander Erik De Koeyer, in het seizoen 1998-1999 een echte publiekslieveling, die de ballen met de vingers van één hand in de neus uit de winkelhaak ranselde. Hij werd niet voor niets “De Vliegende Hollander” genoemd. Akkoord, hij is er ook al 45, maar volgens zijn vrouw raakt hij nog altijd even gemakkelijk van de grond.”

Blijkbaar neemt Hein vanaf nu de touwtjes steviger in handen. “Om te vermijden dat het bestuur er helemaal een potje van maakt, zal ik zelf voor de resterende zomertransfers instaan. Ik mik daarbij op een gevarieerde mix van oudere en stokoude spelers die het klappen van de zweep nog kennen. In de spits dus geen Chavarria, laat staan die slungel van een Veselinovic, maar oudgedienden van het huis die garant staan voor doelpunten: Fluppe Desmet keert terug als pivot. Die staat wel zo vet dat hij zelfs bij de Weight Watchers niet meer binnen mag, maar in de rol die ik voor hem zie, moet hij niet echt beweeglijk zijn. Bovendien vind ik zwaardere spelers heel geschikt. Ze kunnen heel wat gewicht in de schaal werpen. Rond Smette cirkelen dan Foeke Booy en/of Aurelio Vidmar, beiden nog steeds trefzeker voor doel. De contractbesprekingen met hen zijn al volop aan de gang.”

“Ook op het middenveld zitten we nog wat krap. Er mag niet te veel gebeuren of we moeten écht met jonkies spelen. De voorzetten zullen dan ook moeten komen van Hendrie Krüzen, een Hollandse ex-international die hier ook al eens rondliep. Hij kent dus het huis. Instant succes verzekerd. In de verdediging dacht ik dan weer aan de Belgische Duitser Dieter Schwabe, die de loodgieterij een beetje beu is en op zoek blijft naar een nieuwe uitdaging. En aangezien hij ondertussen perfect Nederlands spreekt, moet de communicatie met onze Frans/ex-Joegoslavische verdediging van een leien dakje lopen.”

Of deze spelers niet wat te oud zijn? “Ja, en dan? Kijk, dat zijn nog sjotters van de oude stempel. Die moet je niet vragen hun iPod uit te zetten bij de tactische besprekingen of  hun sacoche van Louis Vuitton in de gang te laten staan. Dit zijn helden met een directe meerwaarde voor het team. En als het echt noodzakelijk is, kunnen we nog altijd Yveske (Vanderhaeghe – nvdr) opstellen. Champions League, here we come.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s