Stefaan De Clerck levend en wel. Of niet?

Volgens Felix De Clerck, zoon van de Kortrijkse burgemeester Stefaan De Clerck, is zijn vader levend en wel en geniet hij momenteel van de overdadige zonnestralen aan een of andere Spaanse costa. Als vermeend bewijs stuurde Felix ons dan ook een foto waarop de burgervader poseert met De Standaard van vandaag. De Clerck zou dus helemaal niet ontvoerd zijn door een Armeense bende, zoals we eerder berichtten. Of dat wil men de Kortrijkzanen toch doen geloven.

Declerck_krant

Ze zijn letterlijk zwart op wit te zien, de grijze lokken en het karakteristieke voorhoofd van Stefaan De Clerck, half verscholen achter de krant van zondag 29 augustus. Vandaag dus. Onze foto-expert, net terug na enkele nachtjes AZ Groeninge na een onhandige poging om de ontvoering van het Kortrijkse opperhoofd te verijdelen, laat er geen twijfel over bestaan. “Dit is geen fake foto, noch een bewerkte. Hij is authentiek.”

Bij Kortrijk Scheef Bekeken laten we ons echter niet met een kluitje in het riet sturen. Onze chef Misdaad vond het namelijk nogal verdacht dat het gezicht van De Clerck op de foto slechts half zichtbaar is. Wat verbergt de krant waarachter hij zich verschuilt? Een knevel? Een bloedneus? En houdt hij die weekendbijlage zelf wel vast, of zijn zijn handen achter de rug gebonden en wordt de krant vastgehouden door twee forse Armeense knuisten? En last but not least: iederéén weet toch dat Stefaan De Clerck zweert bij Het Laatste Nieuws? Kortom, willen Felix en zijn familieleden verdoezelen dat de pater familias écht is ontvoerd?

Navraag bij enkele intimi van de familie De Clerck doet vermoeden dat de burgemeester wel degelijk gekidnapt is, en allerminst ergens met zijn krent in het zand zit. “In normale omstandigheden komen hij en Mine nog altijd eens langs voor ze op vakantie vertrekken, maar nu hebben we niemand gezien”, zegt een ongeruste buur, die aan de andere kant van de Leie woont, recht tegenover het huis van de De Clercks. “En woensdagavond stonden hier een combi en een anonieme dienstwagen van de politie en was het een komen en gaan van zonen en dochters. Toen ik donderdag jullie artikel las, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats.”

“Inderdaad, Stefaan is spoorloos verdwenen”, zegt Jean De Bethune, net als De Clerck een vertegenwoordiger van de Unizo-vleugel binnen CD&V Kortrijk, “en ik weet bijna honderd procent zeker wie hier achter zit.” De Bethune nipt van zijn dubbele whisky alvorens verder te gaan. “Als je echt wilt weten waar Stefaan zit, dan kijk je beter eens in de kelder van Lieven Lybeer. Of in zijn tuin, waar de aarde net omgewoeld is. Die ACW’ers kunnen het gewoon niet hebben dat onze Stefaan geen interne concurrentie duldt en als enige christendemocratische kopman naar de verkiezingen trekt. Dit is niets minder dan een pure wraakactie. Een schande voor de democratie, ongezien in België sinds de moord op André Cools.”

“Klinkklare onzin”, zegt Lybeer wanneer we hem met de woorden van De Bethune confronteren. “Wij zitten hier voor niks tussen, al is het wel een goed idee. Soit, ik herken hierin de hand van de liberalen, met op kop Vincent Van Quickenborne en Wout Maddens. Met hun belachelijke pre-campagne met die kabeljauw wilden ze de indruk wekken dat ze er in de aanloop naar de verkiezingen de goede luim wilden inhouden, maar niets is minder waar. Ik hoorde links en rechts al eens vallen dat ze met het mes tussen de tanden zouden knokken om de burgemeesterssjerp, maar hier zijn ze een stap te ver gegaan. Het is overduidelijk dat dit een poging is om Maddens tot net voor 14 oktober als waarnemend burgemeester te laten zetelen. Tijd zat om nog wat populistische maatregelen te nemen en zo met een ‘burgermeestersbonus’ aan de stembusslag te beginnen. Quick mag dan wel federaal minister zijn en regelmatig eens een coup plegen op de hele Belgische bevolking, met ontvoering zal zelfs hij niet wegkomen.”

Kortrijk Scheef Bekeken blijft verder speuren naar de waarheid achter deze vreemde verdwijning en houdt u vanzelfsprekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s