David De Zwarte wordt campagneleider bij sp.a Kortrijk

De verkiezingskoorts stijgt bij alle Kortrijkse partijen. Daarbij gaat hun aandacht niet alleen uit naar het verspreiden van programmapunten en het opzetten van een voor iedereen klaar en duidelijke campagne. Ook de manier waarop die campagnes aan de man worden gebracht, zorgen voor heel wat interne discussies. Bij de sp.a. waren ze er reeds voor de zonovergoten vakantie van voorzitter Axel Weydts uit: niemand minder dan David De Zwarte zal de campagne en de verdeling van de rollen in goede banen leiden.

Img_1493

In afwezigheid van de lokale partijvoorzitter en van lijsttrekker Philippe De Coene neemt lijstduwer Marc Lemaitre (foto hierboven) het woord. “De keuze voor David De Zwarte (foto hieronder) is zo logisch als wat: hoewel zijn huidskleur verschilt van die van ons, is hij een échte Kortrijkzaan. Bovendien kent iedereen hem,  ziet hij iedereen graag en omgekeerd en hij heeft tot nu toe al heel veel voor Kortrijk betekend. Toegegeven, hij wordt af en toe wel eens afgedaan als een ongevaarlijke gek en een notoire zuipschuit, maar met die omschrijvingen doe je die mens tekort. Weet je dat hij al die bruggen waar Stefaan zo graag grote sier mee maakt, met zijn blote handen heeft opgericht? Om te testen of alles wel snor zat en veilig genoeg was, is hij zelfs van de brug aan de skatebowl naar beneden gedoken. Van zeven meter hoog! Op Buda Beach dachten ze dat hij morsdood was, ze waren zelfs al de 100 aan het bellen. Maar David stond gewoon op, ranselde het stof en het gras uit zijn kleren en zette zijn weg verder, op weg naar zijn volgende stadsvernieuwingsproject. Daarnaast heeft hij zonder externe hulp de kluifrotonde ontwikkeld én aangelegd en heeft hij alle nieuwe en aangepaste wegen van een laag beton voorzien. In een verschroeiende hitte dan nog wel. Iemand met zo’n daadkracht en hands-on-mentaliteit kunnen we aan het hoofd van onze campagne best gebruiken. En het is maar dat er zoveel mensen staan te trappelen om voor ons te flyeren of affiches aan te plakken, of hij zou het allemaal zelf doen.”

Marc_lemaitre

De vraag dringt zich op of David De Zwarte wel binnen het profiel van de socialistische partij past. “Indien hij niet, wie dan wel?”, reageert Lemaitre geprikkeld. “Hij is een échte kameraad. Soms overdrijft hij zelfs. Bij een van de vorige verkiezingen heeft de politie hem uit het stembureau in het Schoolke in de Kortrijksestraat moeten verwijderen omdat hij fel gesticulerend en met luide stem zijn voorkeur voor de sp.a liet blijken. Iets wat natuurlijk bij wet verboden is. De voorzitter van het stembureau wist niet wat hem overkwam. Zo’n politieke gedrevenheid had hij nog nooit gezien, zelfs niet bij onze meest overtuigde partijleden. En op en rond het Volksplein paradeert hij graag rond met een, weliswaar aftandse, sp.a-kalender in een poging om studenten en andere voorbijgangers te overtuigen. Dat hij daarbij af en toe eens zijn piet laat zien aan mensen die daar niet echt hebben om gevraagd, doet niets af van zijn inhoudelijke boodschap: gelijkheid voor iedereen en peace voor alle brothers and sisters all over the world. Om maar te zeggen dat hij een echte aanwinst is, de juiste man op de juiste plaats. Al is het soms wel opletten. Zo stond hij tijdens de 11 juli-viering van vorig jaar te zwaaien met een leeuwenvlag, netjes in het zicht van Bart De Wever, Vlaams minister-president George Clooney en de verzamelde pers. Zo’n dingen mogen niet meer gebeuren.”

Waarom is hij dan geen kandidaat, maar louter campagneleider? “Wel, het zit zo… Gezien zijn gigantische populariteit zou hij altijd verkozen worden, zelfs vanop een zogenaamd onverkiesbare plaats. Ik was persoonlijk pro, maar enkele van mijn medekandidaten zagen die vreemde inmenging niet zitten. Voor mij was het geen probleem, hoor. Als Vlaams Belang en N-VA zwarten op hun lijst mogen zetten, waarom wij dan niet? Maar goed, David wordt dus campagneleider. Hij zal mensen aanspreken op straat, de huisbezoeken coördineren en het aanplakteam inspireren met zijn niet aflatend enthousiasme. En wie weet staat hij bij de volgende verkiezingen wél op onze lijst.”

Advertenties

2 gedachten over “David De Zwarte wordt campagneleider bij sp.a Kortrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s