Kortrijkse meerderheidspartijen kondigen vandaag niéts aan

De lokale pers in Kortrijk zit met de handen in het haar. Het schepencollege van de stad besliste namelijk om vandaag geen beloftes te doen en zelfs geen enkel toonaangevend project aan te kondigen. Kortrijk Scheef Bekeken peilde bij enkele betrokkenen naar de reden voor deze communicatieve windstilte.

Kennedy

Dat de coalitie vandaag geen enkel ballonnetje oplaat, is op zijn minst een vreemde evolutie, vooral na een tweetal weken die volledig in het teken stonden van klassieke muziek in het park, nieuwe tramlijnen, bibliotheken, zwembaden of andere baanbrekende initiatieven.

“Ik ben het gewoon een beetje beu, dat gedrum om altijd ergens vooraan op een foto te staan”, zegt Wout Maddens, Open Vld-schepen van onder meer Ruimtelijke Ordening. “Kijk”, zegt hij, de mouw van zijn kostuum oprollend en wijzend naar een blauwe plek ter hoogte van zijn elleboog. “Deze liep ik op vorig weekend op tijdens de voorstelling van die gedichten aan de kluifrotonde. Lieven Lybeer en Stefaan De Clerck vochten een robbertje uit voor het beste plekje, en ik deelde in de brokken. En gisteren duwde collega Filip Santy me in een gracht nabij het Kennedypark. Ja, politiek is hard, maar het mag gerust ietsje minder zijn.”

Schepen Alain Cnudde neemt het woord voor CD&V. “Burgemeester De Clerck laat zich verontschuldigen, en laat weten dat hij even de pers niet meer te woord wil staan. Die lokale persjongens begrijpen hem toch niet, hoe hard hij ook zijn best doet om alles haarfijn uit te leggen. Eerst was er dat misverstand met de hangborsten, en nu maken ze ons tot in het buitenland belachelijk met die klassieke muziek. We hebben dan ook beslist om vandaag geen nieuwe initiatieven aan te kondigen. Maar morgen zijn we zeker terug. Met iets revolutionairs, natuurlijk.”

Bij de oppositie zijn de meningen over deze tijdelijke communicatiestop uiterst verdeeld.

“Een goed idee. Wij doen sowieso niet mee aan die profileringsdrang”, zegt Rudolf Scherpereel, voorlopig lijsttrekker van N-VA tot een betere kandidaat zich aankondigt, “vooral omdat we nog geen enkel idee hebben wie we zijn, wat we willen doen en welke richting we als N-VA-afdeling uit willen. Uit beleefdheid en intellectuele eerlijkheid laten we ons dan ook nergens zien. Er staat wel een paljas op onze lijst die zich wél regelmatig laat opmerken op feestjes en officiële gelegenheden allerhande, maar die zullen we snel tot de orde roepen. Niets of niemand mag de aandacht van onze leider Bart afleiden.”

“We zitten behoorlijk verveeld met deze situatie”, reageert Philippe De Coene van sp.a. “Als de meerderheid geen onnozelheden lanceert, valt onze briljante campagne een beetje in het water, al is ze de laatste weken toch wat aan het doodbloeden. De mensen worden dat oeverloze sharen en retweeten van onze misschien iets te gemakkelijke slogans blijkbaar kotsbeu. ”

Groen wenste niet te reageren, wegens te druk bezig om alle ongeloofwaardigheden uit hun gisteren gelanceerde verkiezingsprogramma te halen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s