Stefaan De Clerck wil hangborsten uit stadscentrum weren

Stefaan De Clerck, de burgervader van Kortrijk, heeft de pest in. Het nationaal opgepikte nieuws dat hij hangjongeren voortaan uit het stadscentrum zou willen weren met klassieke muziek, is volgens hem een kwakkel van jewelste. Wel wil hij in een volgende ambtsperiode ijveren voor minder hangborsten in het centrum van de bruisende Leiestad.

Hangtieten


“Amateurs”, foetert Stefaan De Clerck als we hem opnieuw confronteren met de ietwat mank lopende berichtgeving rond de Kortrijkse hangjongeren. “Iedereen lacht me vierkant uit, zelfs binnen mijn eigen partij. En dat allemaal omdat een aantal minder attente journalisten niet goed heeft geluisterd. Ik wil hangjongeren helemaal niet treiteren met deuntjes van Mozart, Tschaikovsky, Arvo Pärt of Ligeti. Ik wil hen manu militari laten oppakken en in pek en veren de stad uit jagen, of toch tenminste tot en met 14 oktober. Wie dat niet inziet, is stekeblind of moeten ze minstens de perskaart ontnemen. Want blijkbaar kan de dag van vandaag zelfs een aap met een hoedje zich journalist noemen.”

Maar vanwaar dan dit misverstand? “Een spraakverwarring zo omvangrijk als die in Babel destijds, tiens. Ik had het over hangborsten. Zwabberloezen. Ik weet niet of het je al is opgevallen, maar de laatste maanden heerst er bij rijpere dames uit alle sociale klassen blijkbaar een trend om beha-loos door de Lange Steenstraat en de K flaneren of de terrasjes te terroriseren. Vooral nu, met de solden en tijdens Kortrijk Congé zul je niet om ze heen kunnen. En geef toe, zo’n stel joekels die gewillig de zwaartekracht ondergaan onder een bloes of een T-shirt, da’s echt geen gezicht. Sterker nog: ze zijn me een doorn in het oog. Nog een geluk dat het slecht weer is, anders zou het hek helemaal van de dam zijn.”

Doen die vrouwen dan iets verkeerds? “Ongetwijfeld. Als burgemeester is het mijn plicht om op te treden tegen alles wat ongepast is en tegen de goede zeden indruist, en een dam op te werpen tegen elke externe invloed die de aandacht afleidt van de pracht van onze stad. En wie met uitpuilende ogen en in een half-catatonische toestand naar die slingertetten staart, ziet niet wat ik hier in Kortrijk de voorbije zes jaar heb gerealiseerd: een poepsjiek winkelcentrum in hartje Kortrijk, meer nieuwe bruggen dan je op één hand kunt tellen, een multicultureel walhalla waar diverse etnische gemeenschappen vredevol met elkaar cohabiteren en een designpatrimonium waar ze binnen drie eeuwen nog over zullen praten.”

Is er al sprake van concrete maatregelen tegen hangborsten? “We gaan er niet mee lachen. De politie gaat een GAS opleggen aan elke vrouw boven de 35 die zich zonder beha in het centrum begeeft. Voor dames onder die leeftijd gaan we het voorlopig oogluikend toestaan. Want vergis je niet hé, ondanks mijn diepchristelijke inborst en levensovertuiging kan ik een stel jeugdige, naar de hemel starende borstjes wel appreciëren.”

Voor de burgervader is dit maar een begin: “MILFs en cougars zonder beha zijn maar een deel van het probleem. Ik wil in een volgende ambtsperiode ook werk maken van een sperperiode voor vrouwen met roze fluisterbroeken en te korte jeansrokjes, en eveneens voor mannen die graag driekwartsbroeken combineren met sandalen en witte sokken. Vooral in de periode van de paasfoor, Sinksen of Kortrijk Koerse zou dat geen overbodige luxe zijn. Deze stad moet en zal een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld, op elk gebied, dus ook vestimentair.”

Advertenties

3 gedachten over “Stefaan De Clerck wil hangborsten uit stadscentrum weren

  1. Pär Ongeluck

    Het CGKR heeft ondertussen klacht neergelegd tegen Stefaan De Clerck wegens het overduidelijk discrimenerend karakter van de maatregel tegenover het mannelijk gedeelte van de bevolking. Eén of andere vetzak, die voorlopig onbekend wenst te blijven, zou ook klacht neergelegd hebben bij de Raad van State.

    Like

  2. Peter Kok

    Daarom denken ze bij onsin Nederland nou dat Belgen zulke vreemde mensen zijn. Die hangjongeren blijven natuurlijk gewoon zitten of staan. Ze maken alleen welde luidsprekers kapot. Ze houden wel niet van cultuur, maar ze gaan ook niet weg voor Don Giovanni.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s