Manten en Kalle nieuwe N-VA-kopstukken in Kortrijk

Het wil niet goed lukken met de onervaren Kortrijkse N-VA-afdeling. De communicatie durft al eens in de soep te draaien, en intern lijken er niet echt marsorders te bestaan. Nadat eerder Catherine Waelkens als lijsttrekker baan moest ruimen voor lokaal UNIZO-voorzitter Rudolf Scherpereel, zou ook die laatste de geel-zwarte handdoek in de ring willen gooien. Maar niet getreurd, want het bestuur snoepte met de legendarische Manten en Kalle de twee oudste Kortrijkzanen weg voor de neus van CD&V en s.pa.

Mantenenkalle

We bezoeken Manten en Kalle in hun vaste stek aan de Grote Markt, waar ze al decennialang hun stijlvolle, zij het ietwat krap uitgevallen penthouse in de Belforttoren bewonen. Manten steekt van wal. “Sinds 1961 staan we hier al, en in die tijd hebben we al heel wat dingen gezien. Konkelfoezerij tussen politici, veldslagen op leven en dood tussen de ACW- en de Middenstand-strekkingen van de oude CVP, Quick en Stefke die uit de gemeenteraad vertrekken om stand-ups te doen voor Het Journaal. We hebben onze ogen goed opengetrokken, en zijn onlangs tot de vaststelling gekomen dat het met die stoethaspels in Kortrijk de verkeerde kant zal uitgaan. Kortrijk heeft verandering nodig, en onder impuls van onze Grote Afgeslankte Leider moet dat lukken. Kalle neemt de tweede plaats over van Catherine Waelkens, die het bij sommige jonge Kortrijkzanen voorgoed had verkorven na haar uitval richting De Kreun. Ikzelf zal de lijst trekken. Wij zijn de echte kracht van de verandering in Kortrijk!”

Tot nu toe was de taak van Manten en Kalle strak afgelijnd. Met hun hamer luidden ze om beurten de klok van het Belfort. Manten: “Dat hing na meer dan vijftig jaar zodanig mijn kloten uit, dat ik wel eens iets anders wilde. En aangezien ik dankzij Van Quickenborne de pensioengerechtigde leeftijd nog niet heb bereikt, moést ik wel naar de VDAB. Ze hebben mij daar van alles aangeboden: CNC-operator, tuinman, aan de band bij Wienerberger… maar niets van die dingen beviel me. Tot die stamelende inwijkeling Marniek Debruyne langskwam. Die heeft ons op zijn knieën en met een indrukwekkende bos bloemen verleid voor het balkon van onze loft. Er kwamen ook tranen aan te pas, dat durf ik gerust te zeggen.”

Is het wel verstandig van N-VA Kortrijk om alwéér met nieuwe lijsttrekkers uit te pakken? Kalle repliceert meteen: “Heel verstandig zelfs. Wij zijn echte stemmenkanonnen, in tegenstelling tot die twee nobodies die tot nu toe naar voren werden geschoven. Elke Kortrijkzaan kent ons, en dankzij onze arbeidersachtergrond spreken we alle sociale kastes aan. Verdorie zeg, ik heb zelfs taarten die naar me vernoemd zijn! Dat kan De Clerck niet zeggen, hé. Bovendien passen we met ons laagje bladgoud prima bij de huisstijl van N-VA. Tel dat allemaal bij elkaar op, en je zult zien dat we wellicht de sterkste kandidaten van heel Kortrijk zijn.”

En wat met de campagne, die toch overal te lande wordt getrokken door Bart De Wever? Manten: “Zelfs onze Serieus Vermagerde Gids ziet in dat we het zonder zijn hulp kunnen. Grote billboards met onze figuren zullen volstaan om alle Kortrijkzanen te overtuigen. Het wordt een electoraal bloedbad op 14 oktober. De Clerck, Quickie en De Coene kunnen het nu wel schudden.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s