Bourgeois en Homans opgenomen in AZ Groeninge

Problemen voor de N-VA-karavaan tijdens haar doortocht in Kortrijk. De verwelkoming door de sympathieke Kortrijkzanen op de maandagmarkt bleek zo hartelijk, aangenaam én grappig, dat N-VA-politici Liesbeth Homans en Geert Bourgeois in AZ Groeninge zijn opgenomen met ernstige kwetsuren aan de lachspieren.

Homans

De ambulances reden net weg toen we een verbouwereerde Catherine Waelkens, lijsttrekster van de Kortrijkse N-VA-lijst om een reactie vroegen. “Ik heb blijkbaar geluk gehad. Bijna mocht ik ook mee met de ziekenwagen. Je moet weten dat onze kandidaten het niet gewend zijn om een natuurlijke glimlach op het gezicht te toveren. De Vlaamse zaak is immers een heel ernstige zaak, waar absoluut niet mee te lachen valt. Ook toen onze Grote Roerganger Bart nog een paar onsjes te veel woog en de overgewichtgrapjes voor het rapen lagen, hielden we steeds de lippen stijf op elkaar. Het resultaat van jaren training, al van bij onze jeugdjaren in het NSV. Door die spieren jarenlang niet meer te gebruiken, zijn de gevolgen niet te overzien als we het toch proberen.”

“Lachen gaat immers meestal gepaard met verschrikkelijke pijnen ter hoogte van de mondhoeken. Geert en Liesbeth waren totaal niet voorbereid op deze warme ontvangst, en verwondden zichzelf toen een vooralsnog onbekende Kortrijkzaan hen trakteerde op een aangebrande Walenmop. Vooral Geert is er erg aan toe. De brancardier zei dat zijn mondhoeken tot aan zijn oren waren doorgescheurd. Daar is geen Inotiol tegen opgewassen.”

Voor Waelkens is dit incident een serieuze domper op de Blijde Intrede van Bart De Wever. “Het is duidelijk dat Bart niet alleen in Antwerpen burgemeester wil worden. Ook in Brugge, Gent, Kortrijk, Roeselare, Oostende en zelfs in Aalter wil hij een gooi doen naar de sjerp. Alleen in Waregem wil hij niet opkomen, omdat dat niet echt een stad is. Dit is een serieuze streep door onze rekening, en ik zou graag weten wie onze kandidaten zover heeft gekregen dat ze zichzelf een scheur hebben gelachen. Ik weet al in welke richting ik moet zoeken. Ik vermoed een franskiljons complot, mogelijk door de sossen van De Kreun, die op die manier wraak willen nemen op de briljante voorstellen die ik een tweetal weken geleden deed.”

Bart De Wever zelf onthield zich van alle commentaar. Ook de verse eierkoeken en maatjes konden aan hem geen reactie ontlokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s