Raadslid Eric Flo bekent connecties met Colombiaans drugkartel

Consternatie alom gisteren, toen het onafhankelijk raadslid Eric Flo tijdens de gemeenteraadszitting plots met een zakje cocaïne begon te zwaaien. Voorzitter Stefaan De Clerck legde de zitting stil en riep de lokale wetsdienaars erbij. Terwijl raadsleden en toehoorders buiten een luchtje schepten en schepen Bral zich vergreep aan een fles wijn van een uitstekend jaar, ging Flo op het politiebureau tot enkele schrikbarende bekentenissen over.

Terwijl buiten de eerste voorakkoorden voor een nieuw gemeentebestuur werden gesloten, lieten de bonkige mannen van hoofdcommissaris Eeckhout er geen gras over groeien. “Hij wilde ons eerst met een kluitje in het riet sturen”, zegt Eeckhout. Dat hij de 10 milligram coke had gekocht om aan te tonen dat je in de Zwevegemsestraat nog steeds aan drugs kunt geraken. Ha, alsof wij dat al niet wisten! Duidelijk een manier om ons op het verkeerde spoor te zetten. Om de waarheid te achterhalen, probeerden we het eerst door hem te verblinden met een bureaulamp, zoals Baantjer – God hebbe zijn ziel. Maar dat had geen effect op raadslid Flo, die zoals steeds duidelijk onder invloed van geestverruimende middelen was. “We haalden er onze folterexpert bij. Die probeerde het achtereenvolgens met sodium pentothal, sigarettenpeuken, de laatste cd van Ozark Henry en het uittrekken van enkele vingernagels, maar nog steeds zonder gevolg. Omdat het doel de middelen heiligt, pasten we een beetje tegen onze zin waterboarding toe, een uiterst efficiënte folterpraktijk die ook bij Flo tot de gewenste resultaten leidde.”

Ericflo

De bekentenissen van Flo waren op zijn minst verrassend. “Flo gaf toe dat hij al jaren de lokale distributeur is van het gevreesde Colombiaanse drugkartel Tonto de Corte, een meedogenloos gezelschap dat via de haven van Calais cocaïne in ons land importeert. Nu steeds meer dealers en geweldenaren uit Molenbeek naar Kortrijk afzakken, gaat het bijzonder slecht met Flo’s duistere zaakjes. Zijn drugs is te puur en dus ook te duur om aftrek te vinden bij zijn voormalige afnemers in de Reynaertstraat , waardoor hij stilaan op zijn zitpenningen is aangewezen om nog in zijn levensbehoeften te voorzien. In een laatste wanhoopspoging probeerde hij het schepencollege en de raadsleden te overtuigen dat niet die troep, maar het superieure spul van Tonto de Corte het enige écht goede spul is.”

Alain Cnudde, schepen van onder meer Burgerlijke Stand en Bevolking, reageert verbouwereerd. “Drugs is de duivel, en ik ben blij dat ik ervan af ben. De klachten van raadsleden – die vonden dat ik steeds te bot en te agressief uit de hoek kwam – waren al een eerste indicatie dat ik iets aan mijn probleem moest doen. Maar het is een stel Kortrijkse trouwertjes dat me écht het licht heeft doen zien. Ze waren na hun trouwceremonie verontwaardigd over mijn oncontroleerbare bewegingen en mijn starre ijskoude blik, die duidelijk op overmatig cocaïnegebruik wezen. De bruidegom, overdag werkzaam in vzw Kompas, hielp me na diepgaande gesprekken van dit gevaarlijke goedje af. Dat het met Flo zover is kunnen komen, had ik niet gedacht. Al vroeg ook ik me vaak af wat er in dat koffertje van hem zat.”

Wat nu met Eric Flo? Eeckhout: “Na enkele weken in de Heilige Familie, eerst bij de verslaafden en daarna bij de neuroten, zal hij wellicht weer zijn functie kunnen opnemen. Ondertussen zijn er al verregaande gesprekken aan de gang met de Colombiaanse autoriteiten. Flo kan een sleutelrol spelen in het oprollen van die gevaarlijke bende. Beter nog: misschien kunnen we binnenkort genieten van een drugvrije grensstreek en wordt hij als een held vereerd.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s