Gert Verhulst wil procederen tegen K35

K35, de jongerendenktank die eergisteren werd gelanceerd door de jonge, politiek volkomen neutrale filantroop Arne Vandendriessche (Open Vld), ligt al meteen onder vuur. Niemand minder dan Gert Verhulst, een van de meesterbreinen achter Studio100, stapt desnoods naar de rechter indien de initiatiefnemers de ‘K’ niet uit de naam verwijderen.

Gertverhulst

Dat Gert Verhulst zwaar tilt aan de naam van een veredelde zelfhulpgroep voor jongeren met te veel tijd, is op zijn minst opzienbarend. Toch toont hij geen mededogen. “K3 is een van onze absolute topmerken. Daarom hebben we een tweetal jaar terug de ‘K’, vergezeld van eender welk cijfer, officieel laten erkennen als een beschermde merknaam. Dat ze in Kortrijk denken dat ze dit zomaar onder de mat kunnen vegen, en bovendien niet alleen de ‘K’, maar ook onze ‘3’ durven gebruiken, kan hen zuur opbreken. Dit is iets wat we van het nette Kortrijk niet gewoon zijn. Zelfs de mensen van het megalomane winkelcentrum K in Kortrijk en jullie malloten van K. Scheef Bekeken hebben vooraf afgetoetst of ze de ‘K’ wel in hun naam en logo mochten gebruiken. Ik zoek achter deze inbreuk echter geen kwade wil, eerder onbezonnen gedrag van een groentje dat voor zijn beurt praat en van een idée du jour een visionair concept wil maken. In plaats van hem op koosnaampjes als ‘jonge hond’ of ‘rebel with a cause’ te trakteren, zouden Vincent Van Quickenborne en co. die Vandendriessche beter een pak billenkoek geven. Hij zal wel vlug weer in de mars lopen.”

Maar wat is juist het probleem? De werelden van de meidengroep K3 en K35 liggen toch kilometers ver uit elkaar? “Precies dat zit me dwars. K3 is een duidelijk strak afgelijnd concept, dat zich in de toekomst weliswaar tot spin-offs zou kunnen lenen. Net daarom hebben we die merknaam laten registreren. Hadden we dat niet gedaan, dan was het hek nu van de dam geweest. Je ziet van hier dat hij daar munt zou uitslaan. Ik zie het al voor me. Action figures van de populairste deelnemers aan K35. Een cover van ‘Vis in de Leie’ in een duetversie met Van Quickenborne en Maddens. K35-broodtrommels, -thermosflessen en fortune cookies met daarop enkele sexy, politiek geëngageerde Kortrijkse wijven. Alles natuurlijk exclusief te koop bij Byttebier Be Happy. Dergelijke concurrentie kunnen we niet over onze kant laten gaan. Wat zou er gebeurd zijn, mochten we bijvoorbeeld volgend jaar een koor van 35 hippe bejaarden of daklozen hebben willen lanceren bij het grote publiek en die ‘K35’ zouden willen noemen? Ik zeg maar iets hoor. Bij Studio100 hebben we heel wat dolle ideeën. Dan zou die Vandendriessche zeker hebben beweerd dat hij ons voor was, met alle gevolgen van dien.”

Is er eigenlijk al contact geweest tussen Verhulst en Vandendriessche? “Natuurlijk, maar hij doet alsof zijn neus bloedt. Hij beweert dat hij K3 en Studio100 niet kent, in zijn kindertijd nooit naar Samson heeft gekeken, en dus ook nooit een moment over de naam van zijn vriendenclub heeft getwijfeld. We laten ons natuurlijk niets op de mouw spelden. Ofwel veranderen ze stante pede van naam, ofwel hebben ze boel met Hans en Gertje. En misschien zelfs met Samson.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s