Hell’s Angels worden ingelijfd bij de Kortrijkse politie

Al maandenlang doet de gevreesde motorbende Hell’s Angels Kortrijk aan in verband met het proces tegen twee leden van de bevriende club Red Devils, die in Aalbeke op leden van de rivaliserende Outlaws zouden hebben geschoten. De sfeer is er altijd uiterst gespannen, en daar wil Bart Coussement, commissaris van de Kortrijkse politie, iets aan doen. Hij stelt voor om de Hell’s Angels freelance in te lijven bij de Kortrijkse politie en in te zetten bij ordehandhaving tijdens manifestaties.

Een voorstel dat de wenkbrauwen doet fronsen. Staan die Hell’s Angels niet te boek als geweldenaars? “Die geruchten doen de ronde, maar ik moet het nog altijd zien. In Kortrijk gedragen ze zich tot nu toe keurig. Wat wel zeker is, is dat die mannen van geen kleintje vervaard zijn. Dit in tegenstelling tot de meeste leden van mijn korps, die bij het minste geritsel in het struikgewas de benen nemen. Het inzetten van Hell’s Angels voor het bewaren van de orde is trouwens geen unicum. Reeds in de jaren zestig werden ze vaak met succes ingezet als security voor grote evenementen. In 1969 deden The Rolling Stones zelfs al een beroep op hen voor het Altamont Speedway Free Festival. Dat werd een fijne dag, zonder incidenten.”

Hells_angels

Vele Kortrijkzanen zouden dit wel eens als een extreme maatregel kunnen zien. Is dit wel nodig in onze rustige stad? “Ik hoop dat je schertst. Kortrijk hoeft stilaan niet onder te doen voor Charleroi als het op criminaliteit aankomt. Jonge meisjes worden in elkaar geslagen, schouders worden ontwricht en cafébazen en winkeliers in een rolstoel geslagen. En wat doet het stadsbestuur? Wat vzw’s sluiten en kruimeldieven oppakken. Maar echt het schoelje van de straat verwijderen, desnoods met geweld, ho maar! Die barbaarsheden moeten stoppen. Kortrijkse vrouwen en kinderen willen zich weer op hun gemak voelen. Maar het geld is op. De baas steekt liever het zuurverdiende geld van de burgers in designtroep en gratis taxiritjes voor zijn amis van Interieur. Daardoor blijft er niets meer over voor ordehandhaving. Als commissaris moet je dan creatief zijn. Vandaar de Hell’s Angels. Ze werken freelance, laten zich uitbetalen in Omer en slaan voordat ze vragen stellen. Daar kan geen regulier politiekorps, laat staan een stadswacht, tegenop.”

Vraag blijft waar de Hell’s Angels effectief kunnen worden ingezet “Overal waar amok kan ontstaan. Op de Paasfoor bijvoorbeeld, waar wel eens straalbezopen marginalen de deuren van hun Suzuki Swift durven uitbuilen met het hoofd van hun vrouw. Ook tijdens wedstrijden van KV Kortrijk kunnen ze ons diensten bewijzen. Met de supporters van de thuisclub zijn er meestal geen problemen, maar als dat geteisem van Club Brugge langskomt, of de lompe boeren van Zulte met hun tractoren naar het Guldensporenstadion komen afgezakt, is er een harde hand nodig. Die oude besjes en alcoholisten in oranje fluo-hesjes volstaan niet meer. De eerste bezoekende fan die in een neutraal vak nog met zijn clubkleuren pronkt, zal voortaan vakkundig worden vertimmerd. En pas daarna een stadionverbod krijgen. Daarmee beantwoord ik trouwens meteen aan de verzuchtingen van vele KVK-supporters, die heel wat bedenkingen hebben bij mijn revolutionair voorstel om supportersclans niet langer van elkaar te scheiden.”

Hoe realiseerbaar is dit alles? “Het zou geen probleem mogen zijn. Ik heb al een voorakkoord met de bende. Ik moest het contractje weliswaar tekenen met mijn eigen bloed, maar dat was een kleine moeite. Nu wacht ik enkel nog op de zegen van de gemeenteraad. Aangezien Stefaan en co. houden van een veilige, propere stad, verwacht ik dat dit in no-time goedgekeurd zal worden.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s