Vlaams Belang Kortrijk wil méér boerka’s op straat

Filip Dewinter, Antwerps boegbeeld van Vlaams Belang, looft 250 euro uit aan iedereen die vrouwen in boerka aangeeft bij de politie. Dat is niet naar de zin van Maarten Seynaeve, lijsttrekker van Vlaams Belang in Kortrijk. Hij wil ook dergelijke acties kunnen opzetten.

Seynaeve


Als we Seynaeve aan de telefoon krijgen, klinkt zijn ademhaling zwaar en ongecontroleerd. “Die dekselse Filip toch. Hij heeft alle geluk van de wereld daar in Antwerpen. Met al die islamisten en vrouwen die ginder de boerkawet overtreden, kan hij slag om slinger uitpakken met een lucratieve campagne. Eerst was er Anke Vandermeersch, ooit Miss België in een jaar dat de mooie meisjes in België eventjes wat beter te doen hadden, met haar boek over islamitische hoeren, en nu dit weer.”

Is Seynaeve dan niet tevreden over het relatief kleine aantal moslims in Kortrijk? “Klein aantal? Lach niet! Het loopt hier vol van die bruin mannen. Het probleem is dat de vrouwen in boerka hier niet buitenkomen. Exemplaren met gewone hoofddoeken zijn er genoeg, dat wel, maar dat is vandaag de dag zodanig normaal geworden dat ik daar electoraal geen munt kan uit slaan. Behalve in de Zwevegemsestraat is er trouwens bijna geen enkele gelegenheid waar je halal kunt eten. Zelfs niet in de Quick aan het Ring Shopping Center!”, klinkt Seynaeve verontwaardigd. “En ook het aantal handtassendiefstallen in de K valt mee. Hoe wil je dan dat de Kortrijkzaan zich daaraan ergert?”

Er wordt toch actie ondernomen tegen de overlast in de Kortrijkse probleemwijken? “Ja, en wie steekt de pluimen daarvoor op zijn hoed? Niet wij hoor, die de wantoestanden al jaren aanklagen, maar de burgemeester met zijn onnozele zerotolerantie. Terwijl hij de ridder op het witte paard uithangt, enkele buurtwinkels sluit en dankzij GAS enkele allochtone schobbejakjes in de boeien slaat, steken de echte extremisten achter gesloten deuren een clusterbom in elkaar die heel Kortrijk kan wegvegen, designbruggen incluis.”

Is er eigenlijk nog hoop voor Vlaams Belang in Kortrijk? “De strijd is al gestreden, vrees ik. Die verraders van het N-VA hebben uit electorale overwegingen Vlaanderen verkocht aan de multicultuur, en dat zal straks ook in Kortrijk blijken. Onlangs vernam ik nog dat ze meer Vlaamse artiesten in De Kreun willen. De softies. Die linkiewinkies van De Kreun moeten verplicht worden negers en maghrebijnen tegen te houden aan de deur. Met minder neem ik geen genoegen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s