Bart Verhaeghe wil KV Kortrijk opkopen


Via een welingelichte bron in het Brugse kamp bereikte ons vanmorgen het bericht dat Bart Verhaeghe, de sterke, maar ietwat norse man achter Club Brugge en het gecontesteerde Uplace, op het punt staat om voetbalclub KV Kortrijk op te kopen. Verhaeghe zelf weigerde alle commentaar, maar we haalden wel de pieren uit de neus van Club-manager Vincent Mannaert.

Verhaeghe


De vraag rijst of Verhaeghe gewoon in een tweede club wil investeren, of iets anders in gedachten heeft. “Laat ons er geen doekjes om winden. Omdat het Uplace-verhaal door verschillende procedures via de Raad van State op de lange baan dreigt te worden geschoven, zoekt Bart naar een tijdelijk alternatief. Alles draait om Upyours, een kleinschaliger vastgoedproject met belevingswinkels dat als testcase moet dienen voor het echte Uplace. Dit winkelcentrum zou alle gronden van KV Kortrijk inpalmen. Daarmee slaat Bart twee vliegen in één klap: hij vermorzelt een sportieve concurrent en lokt de bescheiden supportersaanhang van Kortrijk naar onze eigen nieuwe stadion, dat er héél binnenkort komt, al weten we nog niet waar. Op de tweede plaats is het de ideale vingeroefening voor Uplace. Want dat zal er komen, wat die vreselijke Tobback en al die criticasters ook durven beweren.”

En er is meer. “Pal in het winkelcentrum zal er woongelegenheid worden gecreëerd. Die zal worden ingenomen door Club-iconen die we de laatste jaren aan de kant hebben geschoven. Jan Ceulemans en Marc Degryse natuurlijk, maar ook kleinere garnalen als Sven Vermant, Henk Mariman, Dany Verlinden en dergelijke zullen deze luxe-lofts betrekken. Terreinverzorger en ex-speler Pascal Plovie erft dan weer de kwalitatieve grasmachine van zijn Kortrijkse voorganger.”


Mannaert

Kan die overname dan zomaar? “Veel heeft KV Kortrijk en de stad Kortrijk daar niet tegen in te brengen. Dat ze het momenteel zo goed doen, is voor een groot deel aan Club Brugge en Bart te danken. We lenen hen jaar na jaar onze overschotjes uit. Eerst Laurent Ciman, ondertussen een los-vaste international, en daarna onder meer Brecht Capon en Gertjan De Medts, die ze ondertussen voor een appel en een ei hebben overgenomen. Ook Brecht Dejaeghere, de jonge middenvelder die het in de play-offs zo goed deed, komt van bij Club. Hij werd hier weliswaar opgeleid als doelman, maar ook wij kunnen ons wel eens vergissen, zij het zelden. Door deze transactie komen niet alleen deze spelers, maar ook mannen als Pavlovic, de adoptiefzoon van onze coach Georges Leekens, Zukanovic en de fervente owngoalmaker Baptiste Martin bij ons terecht. En dan vergeet ik nog kleppers als Monrose, Oussalah en Kristof Van Hout, de grootste doelman van de wereld. Die Verbauwhede, Coosemans en Jorgacevic kunnen het wel schudden. Bovendien hebben we met de onder contract liggende Hein Vanhaezebrouck een degelijk alternatief voor wanneer Leekens ons in september in de steek laat om bondscoach van Marokko te worden. Je moet Bart de truken van de foor niet leren, hoor.”

De vijandelijke overname lijkt ook de stempel van Mannaert zelf te dragen. Die was enkele jaren lang manager van Zulte-Waregem, de streekrivaal van KV Kortrijk. In die periode hielp hij – samen met de voormalige flik Francky Dury – de voormalige West-Vlaamse club aan de Beker van België en een succesvolle Europese campagne. “Ik kan niet ontkennen dat het steekt dat de Nekken van KV Kortrijk het de voorbije seizoenen steeds beter doen, terwijl mijn geliefde Zulte-Waregem een grijze muis is geworden in de Jupiler Pro League. Ik had daar iets neergezet, maar dat werd vakkundig naar de knoppen geholpen door die oelewapper van een Patrick De Cuyper, een zelfverklaarde zonnekoning wiens ambities tot in de hemel reiken. Jammer genoeg kent hij niets van voetbal en het runnen van een club. Door Bart in dit project te steunen, hoop ik de club van mijn hart voor het laatst een dienst te bewijzen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s