Walter Van Beirendonck wil Groen Kortrijk restylen

 

Walter Van Beirendock mag dan wel de boeken hebben neergelegd, dat betekent niet dat hij bij de pakken blijft zitten. Op eigen initiatief wil hij de kandidaten van Groen Kortrijk een originele en toch stijlvolle en betrouwbare look aanmeten. “De uitdaging van zijn leven”, aldus de man in kwestie.

 

“Het zou een drastische, maar levensnoodzakelijke ingreep op vestimentair gebied worden”, zegt de ontwerper met de karakteristieke luizenbaard. “Het is niet omdat je een groene jongen of dame bent, dat je er als een slons moet bijlopen of hoeft te kiezen voor een ratjetoe aan stijlen die als een tang op een varken staan. Kijk naar Kristof Calvo, Freya Pireyns of Meyrem Almaci, drie nationale Groen-boegbeelden. Die lopen er toch ook netjes bij, en toch in een eigen stijl die de kiezer vertrouwen inboezemt? Bovendien zit de concurrentie niet stil. De liberalen, de tsjeven en de beschermers van de Vlaamse Heimat kiezen voor de sobere maar onpersoonlijke degelijkheid en mooie snit van Hugo Boss, terwijl de socialisten gaan voor de pittige prêt-à-porter ontwerpen en ruitjesmotieven van C&A en H&M. Daar moet je toch iets origineels tegenover kunnen zetten? Met loze praatjes over GAS-boetes, mobiliteit, pannenfabrieken en fuifzalen kun je wel een honderdtal boomomhelzers overtuigen, maar niet het grote publiek, vooral niet in het snoeverige Kortrijk.

Caron

Of dit  geen aartsmoeilijke opdracht is? “Ik heb ooit het stadspersoneel van Antwerpen in een nieuwe outfit gestoken. Dat was al een serieuze uitdaging, maar voor zo’n heet vuur heb ik nog nooit gestaan. Je moet weten dat de doorsnee Groen-politicus, toch in vergelijking met de gemiddelde vuilnisman, zich niet zomaar wat laat aanmeten. Het zijn vaak eigenzinnige, eigenwijze types, die dwepen met onnozele hoedjes, spannende groene polo’s of vaalgrijze T-shirts met een boom of een walvis op, en dan nog liefst alle drie tegelijk. Het wordt een hele klus om die er als mensen van deze wereld te laten uitzien. Want vergis je niet: als je tijdens een deur-aan-deurbezoek of een marktinvasie de mensen aanspreekt  met zweetringen onder je oksels, onderga je hetzelfde lot als de Getuigen van Jehovah. Al komen die meestal wel iets sympathieker en enthousiaster over.

Van Beirendonck lijkt trouwens navolging te krijgen. De woordvoerster van lingeriegrootheid Marlies Dekkers liet verstaan dat ze de jonge Groen-kandidaat Matti Vandemaele “persoonlijk wil ondersteunen” met haar nieuwste creaties. Ook Murielle Scherre van La Fille d’O wilde op basis van de “warme, enthousiaste tweets van Matti” iets doen met deze groene jongeling, maar haakte af omdat ze zich voorlopig enkel wil concentreren op kleinere modelletjes.

Groen Kortrijk nam nog geen beslissing, maar noemde het alvast een ‘positief alternatief’. Wordt waarschijnlijk vervolgd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s