Walter Maes spoorloos verdwenen


Sinds 24 mei staat de controversiële stadsblog ‘Het Verdriet van Kortrijk’ droger dan de lever van de Schepen van Alcohol op een AA-meeting. Geen nieuwe artikels, zelfs geen sneer naar burgemeester ‘Tsjefaan’ . De redactie van Kortrijk Scheef Bekeken ging op zoek naar mogelijke redenen achter deze ongewone gang van zaken.

Waltermaes

De verdwijning van Maes is op zijn minst onrustwekkend, maar insiders beweren dat ze niet helemaal onlogisch is. De eigenaar van ‘Kortrijks meest gehate blog’ heeft er de laatste jaren namelijk een kunst van gemaakt om in niet geheel foutloos Nederlands politiek Kortrijk de kast op te jagen. Als er al iets ergs met Maes is gebeurd, weten we dus waar we moeten zoeken. Omdat ook u er iets zou aan hebben, plaatsen we de mogelijke daders op een rijtje. Onderaan het artikel kunt u het eventuele moordwapen en de plaats delict kiezen.

Schepen Wout Maddens (Open Vld)
Maddens wordt opvallend weinig te kakken gezet op Maes’ blog, maar loopt blijkbaar nog altijd gepikeerd rond over de isolatiepremiefraude van Walter, die op een schalkse manier zoveel premies binnenrijfde dat hij niet alleen zijn volledige dak kon bekostigen, maar er ook nog een aardige stuiver aan overhield. Toen hij zich daarover uitgebreid liet interviewen door de lokale pers, kan de mentale veer bij Maddens zijn gebroken.

De socialisten (S.pa)
Hoewel de storm de laatste maanden wat is gaan liggen, liet rood links niet na om zijn ongenoegen te laten blijken over de soms aangebrande inhoud van Maes’ blog. Een stuk over de in Heule bivakkerende zigeuners schoot S.pa-raadslid Philippe De Coene in het verkeerde keelgat: hij speelde de bewuste artikels door aan het CGKR en Maes moest inbinden. Misschien was voor ‘de sossen’ de rekening nog niet vereffend.

Burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V)
De familie De Clerck en aanverwanten kan ondertussen wel tegen een stootje als het om verdachtmakingen van fraude en corruptie gaat, maar misschien is Maes toch iets te ver gegaan. Op de satirische wijze van Koen Meulenaere (Knack), maar zonder diens taalvaardigheid, insinueert Walter Maes al jarenlang dat onze wollige burgervader zich bezighoudt met minder koosjere praktijken. Een greep uit het door Maes geserveerde aanbod: vzw Habbekrats, K in Kortrijk en politieke hand- en spandiensten aan het adres van familieleden en vrienden.

Groen lichtgewicht Matti Vandemaele (Groen)
Door zijn nogal lompe stijl van communiceren en het constante hengelen naar aandacht van de lokale pers is Groene Matti een makkelijke schietschijf voor Maes. Die bewerkte een blogpost van Matti naar eigen goeddunken, voegde er wat verwijzingen naar vermeende corrupte praktijken van de burgervader aan toe en postte de hele zwik op zijn blog. Waarna Matti – altijd op de eerste rij om uit te delen, bittere tranen huilend naar de politie stapte. Maes moest de gewraakte artikels van zijn blog halen. Indien Matti bij de verdwijning betrokken is, moeten eventuele medeplichtigen in Chiro Tsjoef worden gezocht.

Collega-blogger Frans Lavaert
Frans Lavaert, ook wel ‘Kortrijkwatcher’ genoemd, mag dan wel al een gezegende leeftijd hebben bereikt, vergeetachtig is hij niet. Zijn blog – artikels die vaak louter een opsomming zijn van cijfermateriaal – werd in het verleden meermaals door Maes door de mangel gehaald. Onder het motto Revenge is a dish best served cold zou Lavaert wel eens definitief zijn gram hebben kunnen gehaald.

Collega-blogger Pär Ongeluck
Hetzelfde kan gelden voor Pär Ongeluck, de anonieme scribent die vaak dezelfde onderwerpen aansnijdt als Maes, maar het vooral op de tamme, onkundige lokale pers heeft gemunt. Maes probeerde de voorbije maanden – tevergeefs – de ware identiteit van Pär te ontsluieren, maar viste naast het net. Of kwam hij toch té dicht bij de waarheid?

Stel Cluedo-gewijs het moordprofiel samen. Selecteer een verdachte, een moordwapen en een plaats delict en plaats deze in een reactie.

De verdachten
Wout Maddens
De socialisten
Stefaan De Clerck
Matti Vandemaele
Frans Lavaert

Moordwapen
Goedendag
Fietsslot
Kalasjnikov
Stungun
Plasticzak

Plaats delict
K in Kortrijk
Klakkaards Reke
Zwevegemstraat
Falstaff
Begijnhofpark

 

Mensen die ondertussen informatie hebben in verband met de onrustwekkende verdwijning van Walter Maes, kunnen contact opnemen met Child Focus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s